Praga té encant a l'estiu i a l'hivern. Això sí, també hi ha onades de calor, així que si estàs pensant a fugir de les onades de calor d'aquí, mira bé quin temps fa. El país es força conegut per la cervesa. De fet, segons Intrepidtravel, la quantitat més gran de cervesa per càpita del món la consumeixen els txecs. 

1. Bojos pels bolets

L'únic que agrada més als txecs que menjar bolets és collir-los. Si la ciutat està buida per Sant Wenceslau (que se celebra a finals de setembre), és perquè tothom se n'ha anat a buscar bolets al bosc. 

 

casa dansante unsplash

Casa Dansant / Unsplash

2. Ser bohemi és a l'ADN

Un dia la República Txeca va ser el Regne de la Bohèmia. L'any 1918, Bohèmia es va transformar en la part occidental de l'acabada de formar Txecoslovàquia, que es va dividir en la República Txeca i Eslovàquia l'any 1993. Per tant, els Txecs porten la bohèmia a l'ADN.

3. Orígens medievals d'Europa

Praga és l'única ciutat important d'Europa que no va ser bombardejada durant la Segona Guerra Mundial. Per tant, alguns edificis de l'Edat Mitjana encara estan dempeus. 

4. El rei dels castells

El Castell de Praga és el més gran del món. Així que cal anar ben calçat per caminar per quilòmetres i quilòmetres de catifes reals.

praga unsplash

Praga / Unsplash

5. El rellotge més impressionant del món?

El rellotge astronòmic de Praga es va instal·lar l'any 1.410, fet que el converteix en el més antic del món, segons el portal Intrepidtravel. Una de les coses més divertides és intentar trobar el signe del zodíac propi, observar les estàtues d'aspecte pintoresc i intentar identificar quina hora és. Definitivament, tot un repte. 

reloj praga unsplash

Rellotge, Praga / Unsplash

6. Un mur de Lennon

Sí, increïble, però cert. Hi ha un mur ple de grafitis que pot canviar de manera constant que porta el nom de John Lennon. Es pot trobar al districte de Mala Strana i és gairebé impossible no fer-se fotos aprofitant el fons. Durant un temps, també es va dir "mur de les llàgrimes" –constata el mateix portal– i va ser utilitzat pels manifestants de l'època per pintar missatges polítics. 

lennon muro praga unsplash

Mur Lennon / Unsplash

Quan Lennon va ser assassinat el 1980, en aquest carreró de Praga hi va aparèixer dibuixada la seva imatge, fet que semblava, segons el portal Praga.es un crit d'atenció al règim comunista contra la joventut txeca que s'havia començat a mobilitzar. Al voltant de la imatge, també hi van aparèixer textos reivindicatius per protestar contra el govern. 

Posteriorment, el mur ha anat canviant d'aspecte fins que l'any 1998 es va restaurar. Avui, es pot veure quelcom similar al que hi havia el 1980.

 

 

Imatge principal: Praga, la capital de la República Txeca / Unsplash