Molts han sentit a parlar de Txernòbil. D'altres, han sabut posar imatges i cara a l'accident nuclear més important de la història amb la sèrie d'HBO. Però, què passarà ara? La ficció de Chernobyl ha disparat les visites al lloc dels fets. Ara són milers els curiosos que volen experimentar com és la ciutat fantasma de Prípiat, la més propera a la central. 

D'aquesta manera, l'agència de viatges SoloEast va registrar una pujada del 30% d'arribada de turistes durant el mes de maig respecte al 2018, segons informa Reuters. Les reserves per juny, juliol i agost han pujat fins al 40% des de l'estrena de la sèrie. Els tours costen, de mitjana uns 100 dòlars per persona. I tal com mostren a través de vídeos, la visita inclou un tour per la ciutat i fins i tot, a la central. 

Prípiat s'ha quedat igual com la van deixar els seus habitants el 1986. Allà s'hi respira URSS. Amb l'accident nuclear, es va traçar una àrea de més de 4.000 quilòmetres quadrats coneguda com a Zona d’Exclusió. Totes les comunitats situades dins d’un radi de 30 quilòmetres al voltant de la planta van ser desocupades i abandonades. Els habitants de la ciutat no sabien que ja no tornarien mai més a les seves cases. Els objectes, les cases, tot estava col·locat esperant que algú hi tornés. Però no va ser així.

Avui dia, encara està prohibit viure-hi, malgrat que algunes persones van disposar d’una autorització especial per tornar-hi. Tot i això, la ciutat s'ha convertit ara en un negoci per a les agències de viatges. Què inclouen els tours? Els turistes surten amb autobusos des de Kíev fins a Txernòbil, recorren uns 120 quilòmetres per veure els monuments a les víctimes i els pobles abandonats. Segons Reuters, també dinen a l'únic restaurant de la ciutat i visiten en reactor número quatre, on es va produir l'explosió i visiten la ciutat, on hi vivien 50.000 persones que treballaven principalment a la central.