Una sèrie americana ha posat de sobrenom 'El Català' a un terrorista. Es tracta de la sèrie americana Designated Survivor de la cadena ABC, que actualment s'està emetent per la plataforma Netflix en diversos països d'Europa i els Estats Units, tot i que encara no ha arribat a Espanya. La sèrie va d'un atemptat terrorista que té lloc al Capitoli dels Estats Units, i que s'emporta la vida del president i del gabinet dels Estats Units, excepte un dels seus membres, que en aquell moment no era a la sala com a mesura de seguretat i és designat com el supervivent. 

Just després de l'atemptat, i enmig de les investigacions per esclarir l'autor de l'atemptat, la CIA interroga un terrorista que assegura que el 'maligne', i l'artífex mental de l'atemptat, es diu 'Catalan', és a dir, 'el català'. 

En els següents capítols de la sèrie, 'Catalan' resulta ser un tal Néstor Lozano, però li diuen de sobrenom 'el català'.

Aquest fet ha provocat tot de reaccions a la xarxa. Fins i tot se n'ha fet ressò el delegat del Govern a Àustria, Adam Casals, que ho ha qualificat al seu compte de Twitter d'"al·lucinant".

Però no és l'únic, altres telespectadors se n'han fet ressò.