El nou túnel que travessa la plaça de les Glòries de Barcelona en sentit Llobregat ja s'ha obert. L'estrena d'aquest sentit, que permet l'entrada a la capital catalana, no ha tingut cap incidència destacable, segons ha declarat aquest diumenge davant dels mitjans de comunicació el gerent de Mobilitat i Infraestructures de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valdés. El túnel s'ha obert en sentit Llobregat al públic poc abans de les set del matí, hores després que la Guàrdia Urbana hagi realitzat aquest dissabte a la nit la desviació del trànsit per a la implantació de la nova configuració del vial. Amb l'obertura del túnel d'entrada a la ciutat, els vehicles podran circular per ambdós sentits del túnel després que el de sentit Besòs s'obrís el passat 6 de novembre.

Aquesta actuació, que es va iniciar el 2014 amb la desconstrucció de l'antic anell viari, permetrà que el trànsit que actualment circula per l'exterior ho faci pels túnels i així generar a la superfície "un nou espai per a la ciutadania lliure de cotxes", apunta l'Ajuntament. De fet, Valdés ha explicat davant de la premsa que la intenció del consistori és que en la superfície només circulin busos, taxis i bicicletes. Encara que en aquest túnel hi ha també un carril reservat als busos, està pensat per al vehicle privat. La principal afectació a la mobilitat serà que entre els carrers Bilbao i Padilla els vehicles no podran circular per la Gran Via en superfície i només es permetrà el pas del trànsit a veïns, serveis, transport públic i vehicles d'emergència. Aquests hauran de desplaçar-se pels laterals, entre el tram Bilbao-Independència i el de Castillejos-Padilla.

2066f02f 9aba 4298 87bb ce6efb3dab05

Davant del canvi de circulació, es preveu un augment de les retencions en la Gran Via durant els primers dies i setmanes després de l'obertura del túnel. És per això que Valdés ha recomanat que la gent utilitzi el transport públic i conèixer els canvis per planificar la ruta més correcta. "El transport públic és la manera més ràpida d'arribar al centre de la ciutat", ha recalcat el gerent de Mobilitat i Infraestructures de l'Ajuntament de Barcelona. Ha informat també que la forma més ràpida per arribar al centre per a aquesta gent que insisteixi a utilitzar el cotxe privat és a través de les sortides de Bac de Roda i Marina, per agafar després el carrer Aragó. D'altra banda, Valdés ha assegurat que la Guàrdia Urbana tindrà en els propers dies una actitud "informadora" i per a res "sancionadora". Ha assegurat davant de la premsa que els agents seran conscients que la gent deu encara familiaritzar-se amb aquesta nova entrada a la ciutat en sentit Llobregat.