La Selectivitat 2022 ha fet augmentar el percentatge d’estudiants que enguany podran estudiar el grau universitari en el centre que havien triat en primera instància. Si el 2021 aquest percentatge fou del 58,11%, enguany ha estat del 60,23%. També ha augmentat el percentatge d’estudiants que tenen assignat un centre d’estudis en la primera assignació de places (un 79,46% l’any 2021 i un 80,87% aquest 2022). Pel que fa a les xifres globals, el Departament de Recerca i Universitats informa aquest dimecres que un total de 57.413 estudiants (56.529 el 2021) s’han preinscrit enguany per accedir als estudis de grau en alguna de les set universitats públiques catalanes (UB, UAB, UPC, UPF, UdL, URV i UdG) i a la Universitat de Vic-Central de Catalunya (UVic-UCC).

🔝 Física / Matemàtiques i Medicina, els graus amb les notes de tall 2022 més altes a Catalunya

La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Cristina Gelpí, s’ha mostrat molt satisfeta perquè en aquesta Selectivitat 2022 “ha augmentat tant el percentatge d’estudiants que ja tenen assignat un centre d’estudi, així com el d’estudiants que podran matricular-se en el grau universitari escollit en primera preferència”. Tot això, en un any en què de nou s’ha registrat un màxim en el nombre de sol·licituds, amb més de 57.000 preinscrits, superant la xifra tant de l’any passat com del 2020 que ja van ser rècords històrics.

Gelpí, per tant, ha volgut destacar també que enguany hagin augmentat les places, com per exemple ha passat en el grau d’Infermeria, que "aquest curs 2022-2023 oferiran 641 noves en el conjunt del sistema universitari català, de les quals, gairebé el 80%, seran a preu públic". La secretària general del CCI també s'ha referit a la convocatòria de reserva de places, de la qual s'ha mostrat molt satisfeta, ja que "es consolida la demanda per part d'estudiants del poble gitano i, per primera vegada, també s'inclou al col·lectiu d'estudiants tutelats o extutelats per la DGAIA".

Notes de tall a Catalunya 2022-2023

Ja s'han fet públiques les notes de tall 2022-23 a Catalunya d'accés a la universitat per part de la conselleria d'Universitats i Recerca. Les pots consultar a través d’aquest enllaç. Després d’haver fet els exàmens de la selectivitat, l’últim pas que toca és consultar si la teva nota és prou alta per entrar al grau que desitges.

Cercador de notes de tall 2022 per a l'accés a la universitat

Vols descobrir la nota de tall que t'interessa sense recórrer a l'extens PDF? ElNacional.cat et dona un cop de mà amb un cercador que et permetrà consultar amb facilitat quines són les qualificacions mínimes d'entrada als estudis universitaris que t'interessin. El seu ús és molt senzill. Només has de buscar el grau universitari que t'interessa i, si ho recordes, la universitat en qüestió. Fes clic a Cercar i et sortiran tots els graus que coincideixen amb la teva cerca (i els notes de tall de rigor). Per a consultar el cercador, fes clic aquí.