La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha confirmat aquest divendres, en roda de premsa, un segon cas de la variant òmicron a les Balears.

Segons ha informat Gómez, el cas sospitós d'òmicron que aquest dijous 2 de desembre es va detectar en un home de 31 anys, procedent de Sud-àfrica, que després d'haver fet escala a Etiòpia i Frankfurt, va donar positiu en test d'antígens, en arribar a l'aeroport de Palma, i que analitzava el servei de Microbiologia de Son Espases, ha estat confirmat. Es tracta, per tant, del segon cas confirmat de la variant òmicron a les Balears.

"El cas confirmat correspon a una persona jove, que venia de Sud-àfrica a Palma per motius laborals. Va fer una escala a Etiòpia i una altra a Frankfurt. En arribar a Palma se li va practicar una PCR que va donar positiu, un resultat que aquest divendres es va ha confirmat", ha detallat.

A més, ha explicat que "en tractar-se d'una persona no resident, se li ha ofert la possibilitat de romandre a l'hotel COVID de Palma, on està aïllat i, en aquests moments, en estat asimptomàtic".

Tanmateix, ha asseverat que "la detecció d´aquest segon cas positiu de la variant òmicron a les Balears indica que els protocols funcionen".  I ha demanat "cautela" per poder analitzar "com es comporta el virus al territori i intentar aturar-ne la transmissió".

Quina és la situació de la covid-19 a les Illes Balears?

Sobre la situació de la covid-19 a les Illes Balears, la consellera de Salut i Consum ha lamentat que s'hagin registrat 564 noves proves positives en les darreres 24 hores. "Es tracta de la xifra de proves positives més elevada des de l'estiu, i és el doble de fa una setmana", ha dit Patricia Gómez, que ha considerat que això demostra que "la COVID-19 es troba en una fase de progressió a Balears”.

No obstant això, la consellera ha puntualitzat que "malgrat el repunt de contagis, que ha suposat un lleuger augment de persones a les UCI, amb 29 ingressades davant de les 21 de fa una setmana, i en planta, amb 89 pacients hospitalitzats, davant dels 78 fa una setmana, afortunadament, no hi ha un excés de pressió hospitalària”. "On sí que s'ha notat aquesta pressió ha estat en atenció primària", ha puntualitzat.

Davant del nou escenari, Patricia Gómez ha assegurat que “s'estan actualitzant els plans de contingència davant de la COVID-19, s'han renovat els prop de 1.000 contractes de professionals sanitaris contractats des del mes de setembre i s'ha reforçat la Central COVID, amb la incorporació de 30 rastrejadors de l'exèrcit”. En aquesta línia, ha recordat que des de la conselleria de Salut s'està treballant “conjuntament amb Educació per donar solucions tècniques a totes les situacions que s'estan produint”.

Amb tot, ha dit que “els esforços del Govern se centren a vacunar, a la detecció precoç del virus ia donar compliment a aquelles recomanacions aprovades al Consell de Govern en diversos àmbits, i sempre en funció del risc sanitari, que han estat, a més , avalades pel TSJIB, com el Certificat COVID".

 

Imatge principal: Variant òmicron/ Europa Press