La placa col·locada en un faristol davant la Prefectura Superior de Policia de la Via Laietana de Barcelona per recordar que el lloc va ser escenari de tortures durant la dictadura franquista ha patit aquesta matinada un nou atac vandàlic i ha aparegut aquest matí tacada amb pintura negra. Fonts municipals han informat que operaris de la brigada de neteja de pintades ja han netejat la placa, que torna a ser llegible.

Es tracta del segon atac a aquesta placa, que ja va ser refeta per l'Ajuntament després de ser cremada la setmana passada, dos dies després d'instal·lar-la per primera vegada. Segons l'Ajuntament, en aquest segon atac la placa no ha resultat danyada i n'hi ha hagut prou amb netejar-la.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha informat en el seu perfil de Twitter del nou atac i ha assegurat que amb aquestes accions "no silenciaran la memòria". També ha subratllat que durant el plenari de divendres passat tots els grups polítics, menys el PP i Ciutadans, van votar a favor de mantenir el faristol davant la comissaria de la policia espanyola.

El primer atac que va patir la placa va ocórrer el 28 de març, quan va aparèixer cremada i el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va atribuir els fets a "grups ultres".  També es va pronunciar l'alcaldessa Ada Colau, qui va dir que la tornarien a reposar "tantes vegades com calgués".