Un miler de persones s'han manifestat aquesta tarda a partir de les set a la Plaça de Catalunya de Barcelona en suport als joves d'Altsasu, tres d'ells en presó preventiva des de fa 1000 nits, per una baralla en un bar amb agents de la Guàrdia Civil. La concentració ha estat una de les accions que s'han dut a terme avui, i ha acabat al capdavant de la prefectura de la Policia Nacional, a la Via Laietana, on els manifestants han reivindicat la llibertat per als nois d'Altsasu. Entre els cants i les reivindicacions, els manifestants han cantat l'himne Els Segadors i diverses estelades s'han pogut veure entre els assistents. 

Els fets es remunten al juny del 2018, en què vuit joves d'Altsasu van ser processats i condemnats el juny de 2018 per l’Audiència Nacional per una baralla en un bar de la localitat en què hi va haver implicats dos membres de la Guàrdia Civil fora de servei. Les penes oscil·len entre els 2 i els 13 anys de presó, però dels vuit processats, n’hi ha tres que ja sumen 1.000 dies consecutius empresonats. El proper 18 de setembre, el Tribunal Suprem revisarà els recursos presentats per les defenses.

Entre d'altres activitats que s'han dut a terme durant el dia d'avui, ha destacat l’ascens al cim del Beriain (Navarra), que ha donat el tret de sortida a una nova campanya antirepressiva. Durant tot el dia, la xarxa ha anat plena de missatges i vídeos de la manifestació en suport als joves empresonats, on també hi han assistit diverses entitats, polítics i altres personalitats reconegudes.