Santa Susanna és la primera destinació de sol i platja d'Espanya a certificar la petjada de carboni, d'acord amb l'estàndard internacional ISO 14064. Així ho ha anunciat en una nota de premsa d'aquest dijous l'ajuntament del Maresme, que ha afegit que és la segona de totes les destinacions turístiques a fer-ho. Global Omnium s'ha encarregat de fer tot el procés de càlcul i preparació necessari per fer la certificació, auditada per l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR). Segons el consistori, la certificació abasta la totalitat del cicle de vida de l'activitat turística. "Es tracta d'un salt qualitatiu en l'aposta de l'Ajuntament de Santa Susanna a favor d'una activitat econòmica sostenible i innovadora, és a dir, respectuosa amb el medi ambient i amb el futur del planeta", ha destacat.

L'acte de lliurament del certificat s'ha fet en el marc de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que es fa a les instal·lacions de la Fira de Madrid. Hi han participat l'alcalde del municipi, Joan Campolier; el president de SEGGITUR (societat mercantil que depèn del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme), Enrique Martínez; el director de sostenibilitat de Global Omnium, Juan Luis Pozo; el director de desenvolupament de negoci d'AENOR, Nicolas Henríquez; i el gestor DTI de l'ajuntament, Rafael Moreno.

Certificar el CO₂, el punt de partida

Campolier ha remarcat l'orgull per la feina feta per l'equip municipal per assolir "aquesta important fita que reflecteix el compromís del municipi per mantenir el seu lideratge i referència del sector d'acord amb els més alts estàndards de qualitat que incorporen la sostenibilitat". Per la seva banda, Henríquez ha destacat la importància d'aquest fet "dins de l'estratègia de les destinacions turístiques d'integració de la sostenibilitat i les seves millors pràctiques dins de la digitalització desenvolupada a la destinació, cosa que l'ajuda a generar confiança entre els seus clients pel compromís real que tenen amb el planeta". Per la seva banda, Pozo ha indicat que Santa Susanna avança en el seu ferm propòsit de sostenibilitat amb "fets i no paraules", que és el que demostra el compromís del municipi amb el seu camí cap a la neutralitat. 

La petjada de carboni és l'indicador de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle associades al cicle de vida d'un producte, servei o organització: és a dir, es quantifica en emissions de CO₂ que són alliberades a l'atmosfera. La certificació és el punt de partida a partir del qual dissenyar una estratègia de reducció de les emissions (via projectes de reducció) o la compensació de les mateixes (que també implica indirectament reducció, mitjançant projectes que generen reduccions amb què compensar les emissions). "Fa temps que l'Ajuntament de Santa Susanna treballa en aquesta línia", han assegurat des del consistori.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!