Tarragona ha estrenat avui el seu nou mapa ferroviari amb la posada en servei de la variant de Vandellòs del Corredor del Mediterrani, que comporta la supressió de diverses línies de trens i estacions, com la de Salou, fet que ha desconcertat els usuaris que no estaven al corrent dels canvis.

Salou es queda sense estació urbana i els usuaris han de desplaçar-se al baixador de PortAventura, des d'on, o bé van directes a Barcelona amb una única expedició al dia, o es dirigeixen a l'estació de Tarragona.

Des d'aquest dilluns, viatjar de Barcelona a València és 40 minuts més ràpid per aquesta variant a canvi que l'estació de Tarragona ciutat perdi els trens Euromed i "jo hagi d'agafar el tren a la quinta forca", lamenta Susana González, veïna de Salou.

Per aquesta estació, només circulen a partir d'avui trens Talgo i cal agafar els trens d'alta velocitat a l'estació de l'AVE, a la Secuita, "lluny i mal comunicada", critica l'usuari Sergio Parreño, que ja es planteja "canviar el tren pel cotxe".

Cambrils també clausura la seva estació urbana i en la nova, situada als afores de la ciutat, no paren els Euromed i només pararà un Avant al dia.