Més polèmiques amb l'expresident de la Real Federación Española de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, al centre de la diana. Segons destapa The Objective, durant almenys tres mesos, els exjugadors del Barça, Gerard Piqué i Leo Messi, i Rubiales van negociar amb el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, per "desviar fons" de l'organisme europeu i compensar les pèrdues salarials que van patir els futbolistes a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. El digital ha tingut accés a diversos missatges i àudios relacionats amb aquestes negociacions, i revelen que el darrer contacte va ser el 15 de juny de 2020. Precisament, en aquest missatge Rubiales li diu a Piqué: "hem de reprendre el tema dels fons o, almenys, treure els 30 quilos (…) per a posar-los a la vostra disposició". 

Diverses reunions durant el 2020

Segons detalla el digital, durant el 2020 el president de la UEFA va mantenir diverses videoconferències amb Messi, Piqué i Rubiales per dissenyar un pla per redirigir els fons i beneficiar els jugadors afectats per la crisi sanitària. L'11 d'abril del mateix any, Rubiales va preguntar a Ceferin si havia estudiat la seva proposta econòmica. La proposta de Rubiales era que el 4% dels drets de retransmissió de la UEFA, que es distribuïen entre les associacions nacionals, es reestructuressin per destinar el 50% dels fons a compensar els jugadors per les pèrdues originades per la covid. A més, també proposava una conversa a "quatre bandes" on també participessin Piqué i Messi. Finalment, Ceferin va acceptar i l'endemà va organitzar la trucada. 

La bona relació entre Piqué i Rubiales és per tots coneguda, i gràcies a això l'expresident el va tenir informat en temps real sobre les converses, alhora Piqué informava el seu company i amic, Leo Messi. Finalment, la reunió entre els quatre es va celebrar el 14 d'abril de 2020 i es va allargar gairebé 1 hora. Després d'aquesta reunió virtual també es van creuar diversos missatges. D'una banda, Piqué envia un whatsapp a Ceferin per agrair-li el seu compromís, Ceferin, per la seva banda, escriu a Rubiales per gestionar l'oferta i li assegura que "la setmana vinent" tindran una resposta, i suggereix una nova reunió. 

La preferència de Ceferin pel Barça

Després d'aquesta reunió, Rubiales va proposar a Piqué i Messi que enviessin una samarreta del FC Barcelona signada per tots dos a Ceferin com a mostra d'agraïment, un gest que podria influir en la resposta del president de la UEFA. En aquests intercanvis de missatges, l'expresident de la RFEF va afirmar que Ceferin li havia confessat la seva preferència pel Barça per sobre del Reial Madrid, un fet que podria haver estat rellevant per les negociacions. Rubiales li escriu un missatge a Piqué on apunta: "Jo ho dic perquè com ell m'ha dit a mi que la setmana que ve farà un plantejament i ha deixat anar el piquillo, que ell és molt prudent i amb vosaltres ha deixat anar el morrillo i ha començat a 'rajar' de Florentino i del president vostre, però ha deixat entreveure que ja no vol al Reial Madrid que prefereix al Barcelona…". Aquesta presumpta preferència de Ceferin està motivada per la mala relació entre Ceferin i el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, per la iniciativa per crear la Superlliga europea al marge de la UEFA. En unes converses entre Rubiales i Ceferin l'any 2019, el president de la UEFA es refereix al president del club blanc en termes força despectius: "És un idiota i un racista!", assegurava. 

La segona reunió entre els 4 implicats es va produir el 21 d'abril, tot i que, no se sap si Messi també hi va participar. Les negociacions queden aturades fins al 5 de maig, quan Ceferin li proposa a Rubiales una nova trobada per traçar el pla estratègic que li preparava "la seva gent a Suïssa". L'últim xat que té el digital és datat del 15 de juny de 2020, i Rubiales li assegura a Piqué: "Geri, hem de reprendre el vostre tema del fons o, si més no, treure els 30 quilos nostres, de LaLiga i de la AFE per posar-los a la vostra disposició". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!