Era un secret a crits. Des de la detenció de Rosa Peral i Alberto López per la mort de Pedro Rodríguez, mort i cremat al maleter del seu cotxe, que totes les mirades giraven al voltant de Peral i López i prenia força la hipòtesi d'un crim que amagava alguna cosa més que un amor per despit. 

Que la Rosa i l'Alberto estarien implicats en la mort d'un manter i que en Pedro en tenia informació, era la principal hipòtesi de la policia des del principi, apuntada ja per El Nacional el 7 de juliol.

Rosa Peral i Alberto López estan acusats de la mort del manter i el jutge els ha citat a declarar divendres. Hi aniran amb els furgons policials des de les presons on compleixen la presó preventiva arran de la mort de Pedro Rodríguez, parella de Peral.

Entre els indicis que han apuntat des del primer moment Peral i López hi ha les manilles del detingut. Els acusats sempre han declarat que quan va caure pel terraplè no les duia, que l'hi van posar un cop a terra perquè no s'escapés. El manter va caure d'una alçada de 25 metres i va quedar malferit. Cosa que va fer sospitar des del primer moment el motiu real pel qual portava les manilles.

El cas, que es va arribar a arxivar, apuntava la idea que havien estat els agents qui l'haurien empés pel terraplè. I no es descarta que ja li haguessin posat les manilles abans.

Tots els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona que van estar en el dispositiu en què va morir el manter i que la jutgessa de Vilanova cita a declarar remarquen que els va estranyar que el detingut portés les manilles en l'estat en què es trobava.

Segons aquests testimonis, el manter estava emmanillat amb les mans a l'esquena. El sergent que declara especifica que en el moment que arriba al lloc dels fets, el manter està estirat a terra, emmanillat de bocaterrosa i ordena que la prioritat és l'assistència mèdica i fa que li treguin les manilles.

El sergent també pregunta per què portava les manilles, i els responsables de l'operació expliquen que després d'haver-se tirat d'esquena, des de 25 metres, es va aixecar i es va encarar cap a ells i que el van haver de reduir i emmanillar.

Segons l'atestat policial, el manter "va fer un crit i va saltar d'esquena, cap a unes bardisses per sobre de la tanca que limita el camí de sorra". L'informe dels Mossos detalla com cau rodolant i topa contra un mur de contenció que hi ha al final d'un terraplè d'uns 25 metres.

Segons el relat policial, el manter intenta gatejar uns metres després de la caiguda i amagar la navalla que duia a la mà i després comença a perdre el coneixement.

Segons l'autòpsia, José Antonio González va morir a causa d'una "lesió neurològica en el context de politraumatisme per precipitació". 

L'informe forense conclou que es tracta d'una mort violenta accidental per precipitació.