Ripoll ha fet sentir la seva veu aquest dissabte contra el terrorisme. La ciutat dels membres de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils ha condemnat unànimement l'atac. En un acte emotiu ha destacat la forta ovació que els assistents han dedicat a Safira Oukabir, germana d'un dels terroristes morts. Oukabir, visiblement afectada, ha agraït la feina dels Mossos d'Esquadra i ha condemnat els atacs terroristes. 

La germana, que ha parlat en nom de la comunitat musulmana de Ripoll, s'ha mostrat contundent, i ha fet una condemna "ferma" del terrorisme. "Hem de treballar tots junts perquè els nostres joves catalans musulmans no abracin ideologies perverses que no tenen cap justificació", ha afirmat.

La representant de la comunitat musulmana ha reconegut que "cal fer autocrítica" per canviar les "coses que no s'adapten als temps que corren". Oukabir ha posat en valor la feina dels Mossos, als quals ha donat "tot el suport". Finalment, ha fet referència als veïns de Ripoll i a l'Ajuntament de la ciutat, al qual ha agraït l'ajuda que han rebut per "superar aquests moments tan crítics". 

La plaça ha aplaudit en diverses ocasions Oukabir i ha mostrat pancartes en suport a les víctimes i a la comunitat musulmana. Molts dels cartells feien referència a deixar de banda la islamofòbia i reclamaven mantenir la cohesió social. La concentració, que ha durat prop d'una hora, s'ha tancat amb El cant dels ocells interpretat per Ferran Bardolet, precedit pel parlament de l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que ha demanat deixar de banda l'odi i treballar junts per la convivència.