La capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat té nou prior. Mossèn Josep Maria Turull ha estat nomenat nou prior pel president Quim Torra, en substitució del canonge Joan Evangelista Jarque, que va ser nomenat pel president Josep Tarradellas fa 42 anys. Josep Maria Turull és natural de Parets del Vallès i cosí de Jordi Turull, actualment en presó preventiva.

El relleu, segons avança Catalunya Religió, es va fer efectiu aquest dijous amb una recepció del president Torra als dos priors i la celebració d’una missa a la capella de Sant Jordi.

Quim Torra prior capella Generalitat Joan Evangelista Jarque

Quim Torra amb el prior sortint, Joan Evangelista Jarque, nomenat fa 42 anys per Josep Tarradellas. Foto: Jordi Bedmar

Actualment Josep Maria Turull és rector de la basílica de la Sagrada Família i canonge de la catedral de Barcelona. Joan Evangelista Jarque era l’únic nomenament del president Tarradellas que encara era vigent.

El prior s’encarrega del culte de la capella gòtica que hi ha dins el Palau de la Generalitat, un espai privat que depèn de Presidència.

La capella acull anualment la missa de Sant Jordi, i excepcionalment s’han fet celebracions privades de persones vinculades al Govern. Un cop l’any hi fa una missa la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat.