França, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia són els destins preferits pels estudiants espanyols per estudiar el programa Erasmus. Segons Guillaume Rostand de liligo.com, Espanya és el tercer país europeu que més estudiants envia a participar en el programa Erasmus. "Cada cop més joves s'interessen per viure una experiència a l'estranger mentre estudien i treballen", ha afirmat Rostand. 

França

El dia més barat de la setmana per viatjar a territori francès és el dimecres i les companyies aèries que ofereixen preus més econòmics són Iberia Express, Ryanair, EasyJet, Volotea i Vueling. Per tal de trobar els millors preus es recomana reservar el vol amb almenys dos mesos i mig d'antelació.

La ciutat francesa més escollida pels estudiants és París. La capital francesa gaudeix de tres universitats amb molt prestigi: la Universitat de La Sorbona, referent pels estudis científics; École Polytechnique, centre públic de referència en aspectes tècnics i l'Institut d'Estudis Polítics de París, un dels centres especialitzats en ciències socials més important d'Europa. 

París Torre Eiffel - Pixabay

París ofereix una gran oferta artística amb espais imprescindibles com  són La Catedral de Notre-Dame, la torre Eiffel, el Panteó de París o el Museu del Louvre. Les ciutats properes més atractives són Nants, Estrasburg, Lió, Luxemburg i Brussel·les (Bèlgica).

Pel que fa la mobilitat per la ciutat, París gaudeix de trens de rodalies, metro i autobús, i el bitllet senzill costa 1,60€. 

Alemanya

El dia més barat de la setmana per volar a Alemanya és el dimecres i les companyies que ofereixen millors preus són  Ryanair, Air Europa, Iberia Express, EasyJet i Vueling. Per assegurar trobar els vols al millor preu possible es recomana fer la reserva tres mesos i mig abans del vol. 

Berlín és la ciutat més escollida pels estudiants espanyols en territori alemany per gaudir del programa Erasmus. Les tres universitat que destaquen més a Berlín són La Humboldt-Universität zu Berlin, la universitat més gran d'Alemanya amb més de 30 mil estudiants; la Technische Universität Berlín (TU Berlín), amb un ampli ventall des d'humanitats, ciències socials, enginyeries i graus econòmics i la Freie Universität Berlín (FU Berlín), ofereix més 150 programes universitaris d'estils molt diversos.

Berlín Porta de Brandenburg - Pixabay

Els atractius turístics més rellevants a Berlín són de caire històric. Entre els més importants hi ha el mur de Berlín, la Porta de Brandenburg o la Catedral de Berlín. Altres atractius propers a la capital alemanya són el Camp de concentració de Sachsenhausen, i les ciutats de Dresde i Potsdam. 

L'oferta de mobilitat berlinesa recau en el metro (U-Bahn), el tren (S-Bahn), el tramvia i l'autobús. El preu d'un bitllet senzill és de 3,40€ i se n'ofereix un de 24 hores que en costa 7,70€, una bona opció pels qui desitgin fer intensius turístics per la ciutat. 

Regne Unit

El dia més barat de la setmana per viatjar a territori britànic és el dimecres i les companyies aèries que ofereixen preus més econòmics són  Ryanair, Norwegian, Vueling, Iberia Express i EasyJet. Per tal de trobar els millors preus es recomana reservar el vol amb quatre mesos d'antelació.

Londres és el destí preferit dels estudiants espanyols al Regne Unit. Les universitats més prestigioses de la universitat londinenca són la Imperial College London, formada per la Universitat de Cambridge i la d'Oxford és una de les universitats més selectives del país; la Universitat de Londres, és la universitat que més beneficis ofereix als seus estudiants per gaudir de la capital britànica i la King's College London, 25a millor universitat del món i molt cotitzada per estar situada al centre de Londres. 

Londres - Pixabay

L'oferta turística de Londres gaudeix d'espais tan rellevants com el London Eye, el Palau de Westminster, el Big Ben o el Palau de Buckinham. La xarxa de trens permet conectar Londres amb altres ciutats britàniques molt recomanables com Bath, Dover, Oxford o Liverpool. 

Pel que respecta la mobilitat per la ciutat de Londres, el més conegut és el metro amb 11 línies que connecten la ciutat. També són populars els autobusos vermells. El bitllet senzill d'aquests transports val 5,60€, el més car entre els analitzats. 

Itàlia

El dia més barat de la setmana per volar a Itàlia és el dimecres i les companyies que ofereixen millors preus són Iberia Express, Ryanair, Vueling, EasyJet i Blue Air. Per assegurar trobar els vols al millor preu possible es recomana fer la reserva amb quatre mesos i mig d'antelació.

La ciutat italiana més desitjada pels estudiants és Roma. La capital gaudeix de dues universitats referents al territori: la Universitat de Roma "La Sapienza", una universitat amb 100.000 persones, sent la universitat presencial més gran d'Europa, i la Universitat Roma Tres, amb dues facultats especialitzades, la de Ciències Econòmiques i Administratives i la de Lletres, Filosofia i Idiomes. 

Coliseo Roma - Pixabay

Entre els atractius que no es pot perdre l'estudiant que esculli Roma pel programa Erasmus hi ha El Vaticà, El Panteó, la Piazza Navona o la Fontana de Trevi. Força aprop de Roma hi ha Venècia. Les dues ciutats estan connectades de diverses formes, tren i autobús, i Venècia es pot visitar amb un sol dia. 

L'oferta de mobilitat a Roma recau en el servei de metro, autobús,trolebús i tramvia. El preu d'un bitllet senzill és de 1,50€.