El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han anunciat la convocatòria dissabte vinent d'una manifestació de rebuig al terrorisme sota el lema "No tinc por" .

Serà a les sis de la tarda, sortirà dels Jardinets de Gràcia i recorrerà el passeig de Gràcia fins arribar a la plaça de Catalunya. Puigdemont i Colau ho han anunciat en una compareixença conjunta des del Saló de Cent de l'Ajuntament, on avui s'ha obert un llibre de condol, i han explicat que el lema de la manifestació recull el crit amb què els ciutadans han replicat de manera espontània l'acció terrorista. "Que sigui aquest lema el que ens agermani", ha reclamant Colau en anunciar la manifestació.

L'alcaldessa ha explicat que l'objectiu és que sigui una "gran manifestació" que proposa la Generalitat i l'Ajuntament, però que està oberta a totes les administracions i entitats que s'hi vulguin sumar i fer-se-la pròpia.

Colau ha volgut agrair la resposta ciutadana davant l'atac terrorista. "Ahir vam sortir milers de persones de Barcelona i de tot Catalunya per dir que no tenim por i que no ens deixarem perdre la nostra ciutat i el nostre model de convivència”, ha explicat.

També el president ha agraït la resposta de la ciutadania de Barcelona davant de l'atemptat. "Ens volien agenollats i vençuts i ens hem alçat dempeus més forts, amb un crit que ens agermana: no tinc por", ha assegurat.

Puigdemont ha advertit que enfront dels qui volen provocar la por davant "el veí, el diferent, el que acaba d'arribar", Catalunya no renunciarà al seu model de país, de pau, acollidor, divers i convivencial. "Estem convençuts i determinats a mantenir aquesta manera de construir la ciutat, construir el país i construir el món", ha subratllat.