Unauto, la patronal dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i les plataformes Cabify i Uber oferiran gratis un servei aquest dimecres 26 de setembre a fi de donar a conèixer l'experiència dels seus conductors i explicar la seva campanya "En el futur hi cabem tots".

Segons un comunicat d'Unauto, el servei serà gratis des de les 10.00 fins a les 22.00 i tots els usuaris podran demanar un viatge sense cost a través de les aplicacions de Cabify i Uber allà on operen.

"Aquest viatge es convertirà en l'oportunitat de conèixer de primera mà tant el servei de VTC com el testimoni dels 15.000 conductors que cada dia porten als seus vehicles prop de 6 milions d'usuaris", argumenta la patronal del sector.

La iniciativa es produirà dos dies abans que el Consell de Ministres aprovi el Reial Decret Llei que regularà les llicències de VTC, previst per al 28 de setembre.

El sector dels vehicles de lloguer amb conductor recorda a l'Executiu que són una important font de creació d'ocupació i que podrien assolir els 25.000 nous llocs de treball en dos anys. A més, assenyala que el sector de VTC aporta 750 milions d'euros anuals a l'economia.

El Govern aprovarà un Reial Decret Llei que facultarà les comunitats autònomes perquè regulin l'activitat dels VTC als seus respectius territoris, amb una possible implantació de segones llicències per respectar la ràtio 1/30 (un VTC per cada 30 taxis), la proporció mitjana dels quals és actualment d'1/6 a Espanya.

El passat 19 de setembre, Unauto, que representa al 90 % del sector, va comunicar que recorrerà davant dels tribunals pertinents, Competència (CNMC) i la Unió Europea la nova norma que prepara el Ministeri de Foment si aprecia "qualsevol restricció" als seus drets.