Protecció Civil ha activat un avís de superació de temperatura màxima extrema aquest diumenge en alguns punts del territori. En concret, l'Empordà i la Selva podrien ser els indrets amb més risc.

Per aquest motiu des de la conselleria d'Interior s'ha demanat precaució de cara a demà durant l'onada de calor que s'allargarà fins a la propera setmana. 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que s'aproparà a Catalunya procedent del nord de l'Àfrica i abraçarà bona part de la Mediterrània Occidental durant la setmana vinent. A partir de la revetlla de Sant Joan començarà una pujada progressiva de la temperatura que tocarà sostre dimarts.

L'episodi de calor es mantindrà la resta de la setmana. La predicció per dimarts indica que es podria arribar a valors màxims de temperatura d'entre 35 38 graus a Ponent i a les Terres de l'Ebre, d'entre 31 36 a la resta de l'interiori al Prelitoral i d'entre 27 32 al litoral. A més, la temperatura mínima en algunes zones de la costa podria quedar per sobre dels 20 graus i fins i tot apropar-se als 25 en alguns punts.