Els nou professors de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca han publicat un comunicat aquest divendres on fan cinc demandes als catalans per aturar el procediment contra ells, que "afecta tots els ciutadans". Entre les seves peticions, els docents demanen la suma dels ciutadans a la seva causa per aturar la repressió contra l'escola pública catalana. Els professors al·leguen que se senten "víctimes d'una campanya que vol desacreditar el model educatiu català" fent creure que té una funció adoctrinadora i promou "una divisió inexistent".

A més a més, els mestres també demanen la solidarització amb treballadors d'El Palau encausats, que es mostri un rebuig contra "la judicialització del problema" i que s'alci la veu contra la "pressió i criminalització" dels docents. També demanen que els catalans reclamin a les institucions educatives i polítiques per protegir el professorat. 

Per últim, els professors de l'institut han denunciat la publicació dels noms dels docents afectats per la denúncia per "fer escarni" i causant l'assenyalament del professorat i l'alumnat afectat, cosa que "danya tota la comunitat educativa". A més a més, també denuncien que aquesta divulgació no ha estat "ètica" perquè no ha respectat "la presumpció d'innocència".