El preu de la llum de 22 d'abril fluctua significativament al llarg del dia. Identificar les hores més econòmiques es converteix en una tàctica essencial per estalviar a casa. Descobreix a quines hores el preu de la llum és nul o fins i tot negatiu. Són les hores ideals per activar la rentadora i altres aparells de gran consum elèctric, maximitzant així l'estalvi sense sacrificar l'eficiència. Estàs a punt per descobrir quan serà més barata la llum aquest 22 d'abril?

💡Quant consumeix una nevera i què fer per estalviar llum en utilitzar aquest electrodomèstic
 

Preu de la llum: hores més barates del dilluns 22 d'abril

El preu de la llum mostra un patró variat al llarg del dia, amb períodes en els quals els consumidors poden aprofitar tarifes notablement econòmiques. Específicament, el preu de la llum és zero euros/MWh o menys des de les 10 del matí a les 19 hores, oferint moments òptims per al consum sense cost addicional.

Per als consumidors que busquen minimitzar la seva factura elèctrica, programar l'ús d'electrodomèstics de gran consum, com rentadores i rentaplats, durant aquestes hores pot resultar en un estalvi significatiu. Aquests trams horaris representen l'oportunitat ideal per realitzar activitats energèticament intensives sense incórrer en costos addicionals.

Preu de la llum: hores més cares del dilluns 22 d'abril

L'anàlisi del preu de la llum revela que les tarifes més elevades es concentren principalment en les últimes hores del dia. El preu de la llum assoleix el seu punt màxim a les 22 hores, on el cost ascendeix a 12.81 euros/MWh. Aquest és significativament més alt en comparació amb altres franges horàries, marcant un pic que els consumidors han de considerar per planificar el seu consum elèctric. Les hores següents també mostren una tendència alta en el preu de la llum, amb 7.62 euros/MWh a les 23 hores i 5.54 euros/MWh a les 24 hores. Aquests preus representen els segons i tercers més alts del dia, respectivament. A més, a les 21 hores el preu de la llum assoleix els 6 euros/MWh.

Així mateix, les hores de matinada d'aquest dilluns 22 d'abril, les que van de les 12 de la nit fins a les 9 del matí, encara que no són les més cares de la jornada, tampoc no són excessivament barates: el preu de la llum fluctua durant aquestes hores entre els 0.45 euros/MWh i els 3.25 euros/MWh.

Aquestes fluctuacions en el preu de la llum reflecteixen les variacions en la demanda i la capacitat de les xarxes elèctriques per gestionar l'oferta, especialment durant les hores punta. Aquest fenomen afecta directament als consumidors, els qui hi han de ser alerta a aquestes variacions per evitar consums excessius en els moments de tarifes elevades. La informació sobre llum és crucial per als usuaris que busquen optimitzar el seu consum i gestionar de manera efectiva les seves despeses en energia elèctrica.

Quina és la millor hora per posar la rentadora el dilluns 22 d'abril?

La millor hora per utilitzar la rentadora i altres electrodomèstics, aprofitant el menor cost de l'energia, seria durant les hores que el preu de la llum és més baix. Aquestes hores inclouen les 10, 11, i 19 hores, on el preu és de 0 euros/MWh, i també des de les 12 fins a les 18 hores, on els preus són negatius, sent les 17 hores la més barata amb -0.3 euros/MWh. Aquests trams horaris representen una oportunitat per minimitzar costos en el consum elèctric.

Preu de la llum: hora a hora del dilluns 22 d'abril

Aquesta taula resumeix el preu de la llum del 22 d'abril, hora a hora:

PREU DE LA LLUM 22/04
Hora Preu (euros/MWh)
1 hora 0 euros/MWh
2 hores 2 euros/MWh
3 hores 1.1 euros/MWh
4 hores 1.01 euros/MWh
5 hores 0.49 euros/MWh
6 hores 1 euros/MWh
7 hores 1.1 euros/MWh
8 hores 3.25 euros/MWh
9 hores 1.1 euros/MWh
10 hores 0 euros/MWh
11 hores 0 euros/MWh
12 hores -0.01 euros/MWh
13 hores -0.03 euros/MWh
14 hores -0.05 euros/MWh
15 hores -0.1 euros/MWh
16 hores -0.25 euros/MWh
17 hores -0.3 euros/MWh
18 hores -0.1 euros/MWh
19 hores 0 euros/MWh
20 hores 0.45 euros/MWh
21 hores 6 euros/MWh
22 hores 12.81 euros/MWh
23 hores 7.62 euros/MWh
24 hores 5.54 euros/MWh

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!