El desallotjament del grup d'ultradreta Hogar Social Madrid de la seva seu okupada des d'abril del 2017 a les antigues oficines de Banc Madrid i on viuen 20 persones va quedar suspès dimecres de nou perquè el manyà que acompanyava la Policia Nacional no hi va poder entrar. 

Els agents de la Policia Nacional van provar de desallotjar l'edifici okupat a la plaça Margaret Thatcher amb una ordre judicial i després d'un primer intent fa uns mesos.

Segons va explicar l'advocat de l'organització, Ignacio Menéndez, en un primer moment, els agents no van poder entrar, ja que el manyà no es trobava al lloc. Després de dues hores van trobar un manyà d'urgència que va comprovar que les portes eren de seguretat i no tenia els mitjans materials per accedir-hi i, després d'aquest intent frustrat, els agents de la policia es van retirar i no van utilitzar la força.

Segons Menéndez, es tracta d'un desallotjament "irregular", ja que des de la defensa van presentar un recurs fa tres o quatre setmanes promovent un incident de nul·litat d'actuació perquè l'executòria del desallotjament de l'edifici no estava notificada ni als condemnats ni al seu procurador.

Així mateix, l'advocat va assenyalar que la Policia li va dir que actuaria de tal manera que no provoqués aldarulls. Per a l'advocat, aquest recurs de nul·litat és el motiu pel qual no s'ha pogut realitzar el desallotjament, ja que "en haver ordenat el jutge el desallotjament per la força doncs per la força hauria d'haver estat".

Al llarg d'aquest matí, prop de 80 persones van participar en l'"acció pacífica" i performance amb petos blaus i caretes. En acabar l'intent, aquestes persones van sortir al carrer per la porta de la seu formant un passadís per rebre la portaveu de l'organització, Melisa Ruiz, i Andrés, una de les persones que viu a l'edifici okupat.

A més, els simpatitzants de l'organització han corejat consignes com "No podran acabar amb l'ajuda nacional" o el càntic no "Ens pararan, escut i espasa d'Espanya, som l'Hogar Social". El mes de febrer, el desallotjament d'Hogar Social de la seva seu també va quedar ajornat, llavors, per la resistència exercida pels membres de l'organització.

L'ajornament ha generat una revolució en les xarxes

La xarxa ha cremat amb la notícia del nou ajornament del desallotjament a l'organització neonazi de Hogar Social Madrid. El motiu que la Policia ha donat per no desallotjar la seu dels radicals no ha convençut els centenars d'usuaris que han criticat el cos de seguretat.

El grup Hogar Social Madrid sempre genera molta polèmica per les seves idees d'extrema dreta, però en aquesta ocasió les crítiques s'han dirigit als que "no han estat capaços" de desallotjar l'organització.

Els usuaris diuen que "no entenen" per què la policia no ha utilitzat la força per aconseguir entrar a l'edifici com fan en altres casos com els desnonaments immobiliaris. Per això, s'han compartit i difós diferents vídeos en els quals es pot veure la policia entrant als habitatges amb uns mètodes molt més efectius que l'intent d'un manyà de trencar el pany. La Policia, per tant, ha quedat en evidència per la poca insistència que, pel que sembla, va posar en l'intent de desallotjament de "la seu" de Hogar Social Madrid.