La Policia Nacional de Madrid està acabant de preparar un escrit per a la Fiscalia per denunciar la líder de la Plataforma 6-F, Lola Guzmán, per un delicte d'odi, segons ha avançat Voxpópuli. Guzmán, exmilitant de Vox, va participar en les protestes dels agricultors d'aquest dissabte a Madrid, on alguns dels manifestants van intentar saltar-se les tanques del Civitas Metropolitano de Madrid per accedir a la M-40, finalment l'enfrontament va acabar amb càrregues contra els agricultors. Guzmán es va enfrontar a la policia i els va insultar durament "si aixequeu la porra contra un espanyol, us les veureu... Us en va matar a pocs, l'ETA, fills de puta". Els insults de Guzmán contra els agents van córrer per la xarxa des del primer moment. El digital apunta que la denúncia està sent redactada pels serveis jurídics i es presentarà en els pròxims dies, segons aquestes mateixes fonts.

Lola Guzmán va publicar aquest diumenge un vídeo per "rectificar les seves paraules" contra la policia. Tanmateix, ho va justificar dient que la "van apuntar amb una metralleta" perquè no anés a defensar als seus companys. La ultra va descriure la situació com una "emboscada de la UIP", que va portar els manifestants a "un barranc" i va assegurar que havia rebut trucades de diversos assistents dient que la volien matar. "A mi em van apuntar amb una metralleta perquè no anés a defensar als meus companys, va ser un moment molt dur, no li ho desitjo a ningú, i dins del meu acalorament vaig recordar els moments més durs d'Espanya amb la Policia. La Policia s'està portant molt malament amb nosaltres", diu en el vídeo.

Lola Guzmán, una incendiària 

La líder de la nova plataforma dels agricultors és una vella coneguda dels grups ultres que han organitzat manifestacions darrerament. Amb tot, segons apunta El Plural no treballa a l'agricultura, tal com ha confirmat l'Associació de Llauradors Independents de València (ALIV), de la qual forma part. Tanmateix, detallen que Guzmán "no és una gran propietària" i no es dedica personalment al camp, però que sí que té cavalls a Astúries, i fa molts anys el seu pare era ramader.

Una altra de les víctimes dels seus atacs ha estat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. "Que Marlaska agafi un cactus sense vaselina i se'l fiqui pel cul", va afirmar en alguna ocasió. A més, assegurava que està molt tranquil·la després de deixar Vox "a mi tant em fa que diguin que jo vaig estar militant a Vox i on els doni la gana. Vox portava un programa electoral que deia que feia costat a la família d'Espanya i que feia costat al sector primari", va afirmar al digital.