La pista de patinatge sobre gel i el parc lúdic familiar Kaliu Park, instal·lats al recinte de La Farga de l'Hospitalet de Llobregat, tanquen aquest diumenge les portes havent rebut un total de 230.000 visitants, segons han informat els seus promotors.

El Kaliu Park, impulsat per La Farga i AP Productions, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, ha tingut com a principals atraccions la pista de patinatge i el tobogan de gel, que per segon any consecutiu s'han instal·lat a la ciutat, després d'abandonar el centre de Barcelona.

Segons ha informat AP Productions, des del 2 de desembre fins a aquest diumenge s'han comptabilitzat 230.000 visites al Kaliu Park, tot i que hi ha hagut nou dies menys d'activitat en relació amb l'anterior edició, quan la pista va rebre la visita de 224.000 persones.

El Kaliu Park ha ocupat els 8.500 metres quadrats de superfície del recinte de La Farga, amb activitats d'oci, diversió i entreteniment per a tots els públics, com un bosc encantat, un rocòdrom inflable, karts ecològics, tallers de robòtica i un arbre contacontes.

El responsable d'AP Productions, Antonio Peral, ha explicat que la seva intenció és continuar amb la pista les pròximes festes de Nadal i ha destacat que en aquesta edició "s'han rebut visites de tot Catalunya, algunes de la resta d'Espanya i, per primera vegada, hi ha hagut turistes allotjats en hotels cèntrics de Barcelona que han anat a patinar expressament a l'Hospitalet".

Colau la va rebutjar

La pista de gel de la plaça de Catalunya de Barcelona es va passar a instal·lar a l'Hospitalet de Llobregat després que l'executiu d'Ada Colau decidís no voler el projecte. El director de l'empresa ja va explicar en aquell moment que la voluntat era quedar-se a l'Hospitalet de Llobregat "com a mínim tres o quatre anys". 

Colau va argumentar que la pista no reunia el consens veïnal "ni d'altres col·lectius i entitats" per la despesa energètica i econòmica que suposava, i va considerar que la instal·lació significava "privatitzar un espai públic" per al benefici privat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat