L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i l'Hospital Universitari Vall d'Hebron han impulsat un estudi que busca analitzar el comportament del coronavirus a les residències.
Així ho anuncia un comunicat d'ACRA, patronal catalana de residències de gent gran, que indica que l'estudi s'iniciarà en dates pròximes i l'objectiu és que hi participin el major nombre possible de centres residencials.

Consistirà en "una recollida de dades per part dels centres, que passaran a ser analitzades per l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, que finalment n'extraurà les conclusions pertinents per aportar més informació en relació amb la malaltia".

Sota el títol "Història natural de la malaltia Covid-19 a l'entorn de les residències de gent gran a Catalunya. Un estudi observacional sobre dades agregades", aquest projecte és necessari per la "falta d'evidències científiques" sobre el comportament del virus entre gent gran resident, afirma el comunicat.

La informació ara disponible, apunta la nota de premsa, procedeix d'"estudis de grans grups de pacients hospitalitzats a tot el món", però no de centres residencials de gent gran.

Coordinaran el projecte la cap de medicina preventiva i epidemiologia de la Vall d'Hebron, Magda Campins, i el cap de malalties infeccioses del mateix centre, Benito Almirall.

Per part d'ACRA s'involucrarà en el projecte el director del seu observatori de la dependència, Toni Andreu. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat