Conquistar Broadway sempre ha estat la meca de tots els amants de les arts escèniques: un enorme bulevard en ple Nova York replet de teatres on s’hi couen obres, musicals i cabarets de tota mena i per a tots els públics. Veiem gairebé impossible que un dia de no fa pas tant, les mateixes llums i els mateixos colors poguessin omplir una avinguda de Barcelona per la que tots i totes hem passejat. Però va ser així: el Paral·lel de principis del segle XX era l’espai predilecte d’artistes, bohemis, anarquistes i personatges pintorescs, una avinguda que brillava tant pel que mostrava com pel que amagaven els seus carrers.

L’autor és qui ha muntat aquesta ruta històrica

Aquest teló de fons il·lustra l’argument de L’avinguda de les il·lusions (Rosa dels Vents, 2020), l’òpera prima de l’escriptor Xavi Barroso que explica la vida de la Francisca Romero, una jove aspirant a artista que comença a servir a casa d’una família burgesa i acaba convertida en vedet i empresària teatral. Arran de la novel·la i juntament amb la llibreria La Carbonera, Barroso organitza rutes on mostra un Paral·lel desconegut i descobreix les petjades d’una avinguda històrica que va ser clau durant la Setmana Tràgica i la vaga de la Canadenca. Aquest divendres 21 de maig, els subscriptors/es d’El Nacional podran gaudir d’una d’aquestes rutes en exclusiva de la mà de l’autor, on coneixeran també la vida d’artistes com Raquel Meller o Josep Santpere, i d’anarquistes com Salvador Seguí.

WhatsApp Image 2021 05 17 at 12.30.21El escritor Xavi Barroso hablando durante una visita guiada

Cal saber que per fer-la no és necessari haver-se llegit la novel·la, tot i que es pot comprar a La Carbonera i en acabar la visita l’autor signarà alguns exemplars. El passeig s’iniciarà a les 17.00h de la tarda i durarà entre 1.45 i 2 hores. Tota la ruta es farà caminant des de la llibreria fins al punt final, el Parc de les Xemeneies. Serà totalment gratuïta per tots els membres d’El Club El Nacional, tot i que tindrà un cost de 3 euros per la resta de lectors i lectores i, en ser una activitat a l’aire lliure, l’aforament és de 20 persones. Per reservar plaça només cal enviar un correu a club@elnacional.cat.

Suma’t a El Nacional

Fa més de sis anys que lluitem per explicar-te la realitat sense repressió ni pèls a la llengua. Per continuar recolzant un periodisme compromès i valent necessitem que caminis al nostre costat i ens facis més forts; només així podrem seguir vetllant per donar veu a totes aquelles veus compromeses amb el dret a l’autodeterminació de Catalunya. T’animes? Pots fer-te subscriptor/a aquí.