El papa Francesc ha carregat de nou contra el negacionisme en subratllar que la immunització universal contra el coronavirus és l'única "esperança" per acabar amb la pandèmia i ha subratllat que vacunar-se és un acte d'amor en un videomissatge dirigit a Amèrica Llatina.

"Vacunar-se, amb vacunes autoritzades per les autoritats competents, és un acte d'amor. I ajudar que la majoria de la gent es vacuni és un acte d'amor. Amor per un mateix, amor per la família i els amics, amor per tots els pobles," ha destacat el pontífex en el missatge en castellà que ha estat emès aquesta matinada.

"Amb esperit fraternal, m'uneixo a aquest missatge d'esperança per a un futur millor. Gràcies a Déu i a la feina de molts, avui disposem de vacunes per protegir-nos de la covid-19. Això dona esperances d'acabar amb la pandèmia, però només si estan a l'abast de tots i si treballem junts", ha afegit en el vídeomissatge difós per Vatican News.

"Amor social i polític"

El Papa ha sentenciat a més que l'amor és també "social i polític". "Existeix l'amor social i l'amor polític, és universal, sempre desbordant de petits gestos de caritat personal capaços de transformar i millorar les societats", ha manifestat el pontífex.

Francesc ha convidat en diverses ocasions els ciutadans a vacunar-se criticant el "negacionisme suïcida" i instant a acceptar la immunització extensiva com un bé comú universal. A més de demanar una actitud responsable per afrontar junts la pandèmia, el Papa ha sol·licitat en diverses ocasions la suspensió temporal dels drets de propietat intel·lectual de les vacunes per part dels fabricants.

Juntament amb el Papa han participat en el missatge, d'uns 3 minuts de durada, els arquebisbes José Gómez, dels EUA, i Miguel Cabrejos, del Perú, a més dels cardenals Carlos Aguiar Retes, de Mèxic; Óscar Rodríguez Maradiaga, d'Hondures; Cláudio Hummes, del Brasil, i Gregorio Rosa Chávez, d'El Salvador.

En aquest sentit, el president dels bisbes dels Estats Units, el mexicà José Horacio Gómez, espera que amb l'ajuda de la fe la gent pugui afrontar els riscos de la pandèmia i que tothom pugui vacunar-se.

"Tots estem interconnectats"

Per la seva part, l'arquebisbe de la Ciutat de Mèxic, Carlos Aguiar Retes, ha instat a la vacunació des del nord fins al sud del continent perquè —segons ha dit— tots estem interconnectats i "l'esperança ha de ser sense exclusió".

El cardenal Hummes, del Brasil, també s'ha fet eco de les paraules del Papa i ha subratllat que "els heroics esforços del personal sanitari han produït vacunes segures i eficaces per a tota la família humana".

El cardenal hondureny Óscar Rodríguez Maradiaga també ha expressat el seu suport a la campanya de conscienciació: "Encara n'hem d'aprendre més, sobre el virus, però una cosa és certa: les vacunes autoritzades funcionen i salven vides, són una clau per a la curació personal i universal".

Des del Perú, el president del Consell Episcopal Llatinoamericà (CELAM), monsenyor Miguel Cabrejos, ha fet una crida a la unitat i ha reprès l'aspecte de la protecció de la nostra salut integral, convidant a vacunar-se perquè "la vacunació és segura i eficaç".

 

Imatge principal: El papa Francesc amb feligresos amb vestits tradicionals / Efe