Millor que no camini. El papa Francesc ha aparegut per primera vegada amb una cadira de rodes, que ha fet servir aquest dijous per arribar a l'aula Pau VI al Vaticà per a la XXII Assemblea Plenària de la Unió Internacional de Superiores Generals (UISG). El motiu pel qual ha assistit a l'esdeveniment en aquestes condicions és el fort dolor que pateix en el genoll dret, que li ha impedit caminar per reunir-se amb els participants. Així doncs, ha arribat en una cadira de rodes empesa per un dels seus assistents, tal com es veu a les imatges que s'han fet de l'acte.

El papa Francisco en silla de ruedas   Efe (1)
El papa Francesc, en cadira de rodes, saluda les persones assistents a la XXII Assemblea Plenària de la Unió Internacional de Superiores Generals / Efe

El mal de genoll no dona treva al papa Francesc, que aquest dimecres ha demanat disculpes per no poder saludar els fidels en l'audiència general. Havia afirmat que esperava que el dolor li fugís aviat, però no ha estat així. En l'esmentada audiència d'aquest dimecres es va veure el Pontífex argentí posant-se dempeus i caminant amb enorme dificultat, amb l'ajuda de dues persones. Però aquest cop sí que ha pogut saludar les persones assistents a la UISG, gràcies a l'ús de la cadira de rodes.

Proves mèdiques i preocupació

El mateix va revelar recentment que el metge li havia aconsellat que no caminés durant aquests dies, alhora que va explicar com pròximament ha de rebre infiltracions per mitigar el dolor. Si el mal no remet, alguns mitjans ja especulen amb la possibilitat que el Papa se sotmeti a una operació quirúrgica. De fet, els problemes de mobilitat de Francesc preocupen a molta gent davant dels viatges vinents que haurà d'enfrontar: al Líban, a mitjans de juny; a la República Democràtica del Congo, a principis de juliol; o a Sudan del sud o el Canadà a finals d'aquest mes de maig. Això sí, el Pontífex s'havia vist prou animat per reunir-se amb el president de Rússia, Vladímir Putin, en el marc de la guerra d'Ucraïna. Tanmateix, el cap del Kremlin va decidir evitar aquesta trobada.

El papa Francisco en silla de ruedas   Efe (3)

Un dels assistents del papa Francesc empeny la cadira de rodes perquè pugui saludar les persones assistents a l'acte / Efe

La qüestió és que en les últimes setmanes ha hagut de suspendre la seva agenda durant alguns dies per sotmetre's a proves mèdiques. El problema en el genoll el va obligar, fins i tot, a no poder oficiar alguns rituals durant la passada Setmana Santa. A principis d'abril, durant el seu viatge apostòlic a Malta, no va poder baixar les escales de l'avió per primera vegada i va haver de recórrer a un elevador. És per això que es pensa en una operació si la situació no es resol, segons alguns mitjans de comunicació.