El País Valencià comptarà amb un consell territorial propi integrat al Consell de la República Catalana. Així ho han anunciat després de l'assemblea d'inscrits del País Valencià al Consell de la República, on s'han acordat les línies d'acció social i política, així com la constitució formal d'aquesta nova organització. L'objectiu d'aquest Consell Territorial del País Valencià és "lluitar per l’alliberament nacional i social del poble envers els estats ocupants d’Espanya i França, i aconseguir la República Catalana i la unitat, en la independència, del conjunt dels Països Catalans", segons han explicat en un comunicat.

A banda, l'Assemblea també ha abordat i pactat altres qüestions com la defensa del medi ambient i de les platges meridionals de València, oposant-se "a la maniobra especulativa de l’ampliació nord del port de València". També han denunciat "l’imperialisme espanyol contra la llengua catalana" i han exigit als governs autònoms "polítiques lingüístiques valentes". En aquest sentit, han apuntat la necessitat d'impulsar una reciprocitat televisiva, uns requisits lingüístics, la immersió lingüística, entre altres.

Des de l'organització independentista, també han abordat el que consideren un "robatori de l'Estat espanyol", assenyalant "l'espoliació fiscal, l'infra-finançament i la manca d’inversions". A més a més, també han parlat sobre la reforma de la sedició, posicionant-se en contra del nou delicte de desordres públics agreujats. "La denúncia de la repressió contra independentistes i republicans, que es vol incrementar amb una reforma del Codi Penal espanyol especialment adreçada contra el president Puigdemont, el conjunt de l’independentisme i tots els moviments populars", han subratllat.  

 

 

Una delegació internacional a Frankfurt

El Consell de la República també s'està expandint internacionalment després d'inaugurar el passat mes d'octubre una delegació internacional, la seva primera oficina a l'exterior del territori català. Es tracta d'una seu a Frankfurt (Alemanya), que pretén donar el tret de sortida a una xarxa diplomàtica internacional de la institució. El passat mes de febrer el Consell, que té seu a Bèlgica, va anunciar la voluntat de desplegar una "xarxa de representants exteriors" a ciutats clau de tot el món amb l'objectiu de dur a terme "l'acció internacional que l'autonomia no pot fer".  Així ho estableix també el pla de govern del Consell de la República, que assenyala una "tasca d'internacionalització" focalitzant l'activitat en tres àmbits: polític i institucional; judicial i de tribunals internacionals; i societat civil i opinió pública. L'objectiu, segons van explicar, és construir aliances amb aquests sectors per denunciar "repressió i vulneració de l'estat de dret a Espanya"; impulsar el reconeixement del dret a l'autodeterminació i el reconeixement de la República catalana declarada el 27 d'octubre del 2017 al Parlament i la validesa del referèndum de l'1-O.