L’augment de la delinqüència i la manca de seguretat s’ha convertit en un dels problemes més greus del govern de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’oposició no dona treva i avui ha tornat a posar damunt la taula el problema de la creixent inseguretat que pateix la ciutat. Ho ha fet en la comissió de Seguretat i Prevenció que s’ha celebrat aquest matí i en què pràcticament tots els grups han presentat propostes que fan referència a l’incivisme i a la mala gestió dels comuns en aquesta matèria.

COMISSIÓ SEGURETAT BCN / G.R

Comissió de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona / G.R.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, i el comissionat de seguretat Amadeu Recasens han estat els encarregats de respondre davant les crítiques i un cop més han llançat la pilota a la teulada de la Generalitat: calen més Mossos d’Esquadra.

Pin ha assegurat que l’Ajuntament fa un esforç que “no fa cap altra administració” i ha recordat que tan sols fa cinc dies, la Generalitat va dir ‘no’ a la petició de més agents autonòmics. “Cal un treball conjunt”, ha afegit Recasens alhora que ha reconegut que la gravetat d’una situació “no desitjada i problemàtica”, que també es dona “a altres ciutats catalanes”, ha dit.

comissió seguretat / G.R

Maria Rovira (CUP) intervé en la comissió de seguretat i prevenció / Foto: G.R.

Des del grup Demòcrata, el regidor Jordi Martí s’ha mostrat sorprès que la regidora Gala Pin “que no se’n surt amb el seu districte” doni explicacions de tot el que passa a la ciutat. “Estem pitjor del que estàvem. Aquest estiu ha estat dramàtic”, ha dit. Pel regidor “no n’hi ha prou” de dir que la competència és dels Mossos.

Per la seva banda, el regidor d’Esquerra Republicana, Jordi Coronas, afirma que “la situació és complexa” perquè la Guàrdia Urbana “està desbordada” en una ciutat on es produeixen “21 delictes per hora”. El republicà considera que calen més Mossos d’Esquadra però també més recursos “i no tots depenen de la Generalitat”.

Pel Partit dels Socialistes, no serveix de res que els últims mesos de mandat, l’alcaldessa demani més mossos. “Ha fugit d’equiparar seguretat i policia durant tot el mandat i ara resulta que si no hi ha seguretat, és perquè no hi ha prou policia”, ha dit la regidora Carmen Andrés.

Ciutadans ha destacat que Barcelona En Comú deixarà una ciutat “molt pitjor de la que va trobar” i el Partit Popular ha parlat de degradació i deteriorament de la ciutat alhora que ha exigit la compareixença d’Ada Colau.

Des de la CUP, Maria Rovira ha manifestat sentir-se trista davant d’un govern “que diu ser progressista i d’esquerres” i que troba en la policia l'única solució al conflicte de la inseguretat.