Només té 18 anys i es prepara per enlairar-se cap a l'espai aquest dimarts a la nau New Shepard, de la companyia aeroespacial Blue Origin. Es tracta d'Oliver Daemen, un jove neerlandès que està a punt de fer història al costat de Jeff Bezos, el fundador de l'empresa Amazon. 

Daemen és fill d'un multimilionari, Joe Daemen, qui va quedar segon en una subhasta per reservar un seient en un vol a l'espai que es preveu que durarà 11 minuts. El guanyador de la subhasta, un altre multimilionari que es manté en l'anonimat, va haver de renunciar a viatger a l'espai per problemes d'agenda, tot i que ja havia gastat 23 milions de dòlars. 

Ric, pilot i estudiant de física

La capacitat adquisitiva desmesura de la família Daemen és un dels trets més distintiu del jove viatge de l'espai, però no és l'únic. L'Oliver començarà al setembre els seus estudis en Física a la Universitat d'Utrecht. 

El jove Daemen a més és pilot privat, un títol que es va poder treure a finals de març a l'escola malaguenya One Air. A les seves xarxes socials el jove mostra la seva passió pel mar, en especial pel surf, el busseig i el Wake Surf. Al seu compte d'Instagram també ha expressat la seva emoció per viatjar a l'espai. 

 

Companys de viatge

A més del multimilionari Jezz Bezos, Deamen estarà acompanyat pel germà de Bezos i Wally Funk, una aviadora experimentada de 82 anys que no va poder enlairar-se abans perquè la NASA li va tancar les portes als anys 60 pel fet de ser dona. La participació de Funk fa que en el mateix vol espacial coincideixin la persona més jove i la més vella en anar a l'espai.

Més viatges a l'espai

La febre per viatjar a l’espai no s'estén només entre els multimilionaris. Més organitzacions estan tirant endavant projectes per oferir viatges "turístics" a l'espai. Una de les últimes iniciatives que han despertat furor la de l'empresari japonès Yusaku Maezawa, que busca vuit acompanyants amb vocació artística per al seu viatge a la Lluna programat per a 2023.

"Hem rebut sol·licituds d'un milió de persones de 249 països i territoris, és a dir, bàsicament de tot el món", ha revelat aquest divendres Maezawa en un vídeo publicat a la plataforma YouTube, en el qual va assenyalar que la selecció es troba en el "procés final de revisió" de sol·licituds i va presentar alguns dels candidats.

 

Imatge principal:  Oliver Daemen, el jove de 18 anys que viatjarà a l’espai amb Jeff Bezos / Instagram