Després del desembarcament de l'Open Arms a Lampedusa, la crisi humanitària continua en aigües del Mediterrani. Amb l'esperança de també tenir un final a bon port, l'altre vaixell humanitari, l'Ocean Viking, ha reclamat una solució "ràpida" per a desembarcar als 356 immigrants (103 menors). Així ho demana l'ONG SOS Méditerranée, que opera juntament amb Metges Sense Fronteres (MSF) l'Ocean Viking, que exigeix que s'actuï per evitar que la situació es torni insostenible a bord.

El director d'operacions de l'organització, Frédéric Penard, ha demanat que Europa s'impliqui indicant que "el capità ha fet la seva feina en assistir persones en perill a alta mar i ara correspon als estats trobar una solució".

El vaixell ha fet quatre rescats entre el 9 i el 12 d'agost i actualment es troba des de fa una setmana a mig camí entre Itàlia i Malta. El primer país no els ha donat resposta i el segon argumenta que no és un assumpte de la seva competència posat que els rescats es van produir fora de les aigües que estan sota la seva responsabilitat.

Penard ha assegurat que l'estrès entre els ocupants comença a augmentar: "No entenen la situació. Nosaltres som molt transparents, però tenim molt poca informació. El vaixell té una capacitat per a 300 persones. Podem gestionar-ho, però es va concebre com una solució d'urgència per anar de seguida cap a un port."

ocean viking migrants Europa Press

L'Ocean Viking rescatant migrants enmig del Mediterrani / EFE

De la seva banda, el portaveu de l'Executiu francès, Sibeth Ndiaye, ha assegurat en una compareixença després del Consell de Ministres, que "aquesta situació ens recorda la importància de tenir un mecanisme de gestió de qüestions migratòries que es faci a escala europea". I ha avisat que sense aquest mecanisme "aquestes situacions es repetiran".

Mentrestant, la Unió Europea ha demanat als estats membres que acceptin el desembarcament de migrants de l'Ocean Viking com ho han fet amb els de l'Open Arms.