Després de 26 anys els Mossos d'Esquadra estrenaran un nou model de vehicle de seguretat ciutadana. El conseller d'Interior ha presentat el nou cotxe, amb nou disseny i prestacions, que s'anirà implantant de mica en mica en el territori. N'arriben ara 237.

"No és una qüestió d'estètica", ha dit el conseller Miquel Sàmper, que ha posat l'èmfasi en la col·laboració entre el cos i el departament per tirar endavant el nou vehicle. Segons Sàmper, "és una gran inversió per a la comoditat dels mossos, dels detinguts, per a la seguretat de donar un servei al país molt millor". El nou vehicle "és un salt qualitatiu molt important", ha explicat el conseller.

 

 

Eduard Sallent, comissari en cap dels Mossos, ha explicat les prestacions del vehicle que l'adapten a un lloc de treball que incorpora millores tecnològiques. Pel comissari en cap, és "un instrument de servei a la ciutadania". "Ens la creiem i seguirem treballant a fons", ha conclòs.

Cotxe nou mossos esquadra Miquel Sàmper conseller interior - Gemma Liñán

Tots els vehicles seran Seat Ateca i Seat Arona. Són més alts, estan millor senyalitzats i, segons Sallent, se'ls veu a 250 metres de distància: "Quan el necessiti, el ciutadà el veurà amb més facilitat".

Abans d'acabar l'any arribaran 237 vehicles del miler que acabaran desplegant-se a tot Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat