Els Testimonis Cristians de Jehovà reben més atacs. La jutgessa de Madrid Raquel Chacón, titular del jutjat de Primera Instància número 6 de Torrejón de Ardoz, ha assegurat que l'actitud d'algun dels rectors "podria incitar a l'odi". En aquest sentit, insisteix a titllar-los de "secta" d'acord amb el patiment que viuen alguns dels seus adeptes. Chacón va un pas més enllà i conclou que la rigidesa de les normes de la confessió "destrueix famílies", i fins i tot atempta "contra la salut mental" de tots aquells que decideixen abandonar el credo mitjançant el conegut com "la mort social", una espècie d'aïllament ordenat per la cúpula.

La magistrada acaba de condemnar a la confessió, que és legal des de 1973 a Espanya i agrupa a més de 120.000 fidels, a les costes del procediment que ella mateixa va obrir contra un exfidel, Gabriel Pedrero. Segons relata aquest dimecres El Mundo, els testimonis de Jehovà van denunciar Pedrero per presumptament vulnerar el seu dret a l'honor, i la jutgessa de Madrid, ha resolt, en una decisió històrica, que de cap manera: Chacón conclou que el culte és una religió legal i reconeguda a Espanya, però també reconeix totes les coses negatives que li atribuïa l'exfidel. 

Denúncia dels testimonis de Jehovà

Els testimonis de Jehovà van denunciar l'exadepte després d'escriure en el seu mur de Facebook que havia estat cinc anys per "desprogramar" la seva ment i refer la seva vida fora "de la gàbia de Jehovà". En aquesta publicació, va acusar la confessió de tenir "les mans tacades de sang per diferents suïcidis: els col·lectius per no permetre un tractament mèdic amb sang, i pels suïcidis causats per estrès, ansietat i depressió que provoca estar tancat en la gàbia de la Watchtower —fent referència a la central del culte, situada a Nova York—, l'empresa religiosa que està darrere dels reglaments i ideologia de l'edat mitjana que els obliguen a seguir". 

A més, va fer una crida a no deixar-se influenciar "per una empresa que només està inclinada als diners. Cada vegada són més milionaris i els seus adeptes més pobres en tot sentit. Els anul·len com a persones sense poder pensar o decidir amb llibertat", apuntava. Ara, la jutgessa ha determinat que aquest fet no afecta el dret de l'honor i s'empara en la llibertat d'expressió del demandant, i desestima les peticions dels testimonis, que sol·licitaven 15.000 euros de sanció, i fins i tot de la Fiscalia, que demanava penar per a Pedrero, i que reparés el presumpte dany amb 2.000 euros pels testimonis de Jehovà. Per la seva banda, Pedrero ha assegurat que ha estat víctima del culte: abusos sexuals a la infància per part d'un dels seus capellans, una homosexualitat reprimida de manera institucional dins de la confessió, i ostracisme social després de la seva sortida, amb pèrdua total del seu entorn familiar.