L'anellament de l'àguila cuabarrada (Aquila fasciata) que realitza la Universitat de Barcelona en col·laboració amb el Grup de Suport de Muntanya del Cos d'Agents Rurals (CAR) ha permès identificar el primer niu amb tres pollets d'aquesta espècie que es localitza en deu anys a Catalunya.

Aquesta troballa, que ha tingut lloc al parc natural del Cap de Creus (Alt Empordà), és excepcional tenint en compte que només s'havia produït en cinc ocasions i totes fa almenys una dècada.

Des del 2005, la reproducció d'aquesta espècie amenaçada ha anat a la baixa i, actualment, la mitjana anual està per sota d'un pollet per parella.

Les postes triples i la cria de tres pollets en l'àguila cuabarrada són bastant rares a Catalunya, on aquestes aus usualment posen dos ous o a vegades només un. Catalunya és l’únic indret de la península Ibèrica on la població d’àliga cuabarrada s’està recuperant. També s’aprecia aquesta tendència a les Illes Balears, on ha estat reintroduïda. De fet, la femella de la primera parella reproductora a Mallorca havia estat recuperada d’un accident al Priorat i va ser donada quan encara era jove. 

Els factors que incideixen en xifres més elevades es relacionen amb una abundància important d'aliment al medi, amb el "descans reproductor" algunes temporades o amb les característiques individuals dels exemplars.

El niu pertany a una parella d'àguila cuabarrada present en aquesta àrea fa pocs anys i que, segons els experts, va criar per primera vegada el 2014, també el 2015, però feia tres anys que no es reproduïa.

En aquests moments, els tres pollets ja han arribat al pes suficient per emprendre el vol.