S'acosta el pont de Sant Joan i el Servei Català de Trànsit (SCT) ja es prepara per fer front a les afectacions viàries. Trànsit ha activat un nou radar indetectable pels conductors, en concret, és un helicòpter que sobrevola la carretera i podrà detectar l'excés de velocitat. Així ho ha anunciat el director del SCT, Ramon Lamiel, en una entrevista a El món a RAC1, on ha detallat que a les carreteres catalanes hi ha una sinistralitat "molt dispersa" i el nou helicòpter contribuirà a reduir-la. "És nou i no s'ha fet servir abans enlloc. Ara ja ha passat totes les validacions i ha començat a multar", ha explicat. De cara al cap de setmana de la revetlla de Sant Joan el nou recurs estarà actiu i sobrevolarà alguna de les vies on s'esperen més afluència de vehicles, com l'AP-7. La presència de l'helicòpter s'anunciarà als panells informatius de les carreteres perquè els usuaris puguin saber que l'aparell està sobrevolant, però Lamiel ha detallat que ja s'han posat les primeres multes. "En vols d'una hora i mitja, es posen entre 10 i 12 multes", ha explicat. 

Més controls d'alcoholèmia

L'operació sortida d'aquest cap de setmana estarà reforçada amb més controls d'alcoholèmia. "Cada any, per Sant Joan, hi ha un desplegament de controls d'alcoholèmia en zones molt concretes. Allà on es preveu més consum", ha detallat Lamiel. Trànsit ha previst un dispositiu policial històric, ja que per primera vegada, la revetlla de Sant Joan coincideix amb el Gran Premi de Fórmula 1 que es farà al circuit de Montmeló. Així provocarà que el nombre de cotxes previstos en una operació sortida habitual sigui molt superior a l'habitual "és una de les operacions de trànsit més importants de l'any" ha reconegut. De fet, entre divendres a les 15:00 hores i dissabte a la mateixa hora, s'espera que surtin de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 460.000 vehicles

Com ja és habitual en aquesta època de l'any, les vies on s'espera més afluència de vehicles són les que van cap a la costa. "Hi ha una gran distribució de la mobilitat al litoral, amb concentracions tant al sud com al nord", ha detallat Lamiel. Precisament, per aquesta raó és que les mesures especials s'aplicaran en aquests punts. Trànsit instal·larà carrils addicionals tant per a l'operació sortida com a la tornada, on s'haurà de circular a un màxim de 100 km/h. En concret, funcionaran a l'altura de Montornès, en sentit nord, i a Martorell, en sentit sud". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!