Una nena de 12 anys ha quedat en estat crític després d'estar a punt d'ofegar-se a la piscina d'un hotel de l'avinguda dels Països Catalans de Salou. Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els fets han passat a les 16.17 hores d'aquest diumenge, quan han tret la menor de l'aigua amb una aturada cardiorespiratòria.

Fins al lloc s'hi han desplaçat dues ambulàncies del SEM que li han fet les maniobres de reanimació. La nena ha estat evacuada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on està ingressada.

17 morts per ofegament aquest any

17 persones han mort per ofegament a platges, rius i piscines de Catalunya els sis primers mesos de l'any. Segons dades difoses aquest diumenge per la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, al conjunt de l'Estat s'han ofegat 209 persones. Una de cada tres víctimes va perdre la vida al juny i una de cada quatre tenia més de 65 anys.

El perfil dels ofegats és un home (en un 82% dels casos), de nacionalitat espanyola (73%), de més de 35 anys (68%), que perd la vida a la platja (50%) entre les 10 del matí i les vuit del vespre. En el 76% dels casos d'ofegament, els espais aquàtics no tenien servei de vigilància actiu en el moment dels fets.