El jutjat d'instrucció 27 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a divuit dels detinguts durant l'operatiu policial contra els narcopisos a Ciutat Vella. Després dels escorcolls duts a terme entre aquest dilluns i dimarts, els Mossos han arrestat un total de 57 persones per delictes contra la salut pública i organització criminal. Del total de detinguts, només 39 han passat a disposició judicial aquest dimecres. La resta van ser posats en llibertat el mateix dia de l'operatiu.

Un cop finalitzades les declaracions, el jutge del cas ha decretat presó provisional per a divuit dels implicats. La resta d'arrestats han estat posats en llibertat però hauran de complir amb les mesures cautelars de compareixences setmanals en el jutjat.

La causa continua oberta a l'espera de localitzar les divuit persones restants per qui el jutge va emetre l'ordre de recerca i detenció i que no van poder ser arrestades durant l'actuació policial, que va escorcollar 40 edificis en el cop més gran contra els punts de venda i consum de droga realitzat al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra feia dos anys que seguia la pista d'una de les principals xarxes de distribució de substàncies estupefaents de la capital catalana, els dirigents de la qual són d'origen dominicà.