L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, s’han mostrat satisfets pels resultats del macrooperatiu policial dut a terme aquest dilluns contra la xarxa dominicana de narcopisos del Raval, després de reunir-se amb les cúpules dels diferents cossos policials implicats aquesta tarda a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ciutat Vella. 

Ambdós han senyalat que l’actuació ha servit “per donar un cop” al narcotràfic a la ciutat i han destacat la importància cabdal de la col·laboració entre els Mossos i la Guàrdia Urbana per a l’èxit del desplegament.

“Estem al costat dels veïns del Raval. No hi haurà cap impunitat per al narcotràfic a Barcelona”, ha assegurat Colau, qui també ha volgut remarcar la importància de treballar perquè aquests pisos no caiguin “en mans de l’especulació o acabin buits”. En ser preguntada per les paraules de l’alcaldable Manuel Valls ―unes declaracions on vinculava l’alcaldessa amb el fenomen dels narcopisos― Colau ha respost que “un operatiu com aquest parla per si sol” i ha dit que espera que aquesta actuació sigui un punt d’inflexió en la lluita contra aquest fenomen.

Pel que fa al conseller d’Interior, Buch ha destacat “el cop contra la xarxa de distribució de droga a Barcelona” que ha suposat el desplegament d’aquest dilluns i no ha descartat la possibilitat que es duguin a terme més detencions durant els pròxims dies.

El balanç de la intervenció ha estat de 55 detinguts en 40 escorcolls, 26 a narcopisos i 14 a domicilis dels implicats. Segons el conseller, del total de punts de venda desmantellats, 13 ja han pogut ser retornats als respectius propietaris ―la majoria dels quals entitats bancàries― i 5 es troben precintats a l’espera de poder ser entregats.

La investigació es va posar en marxa fa gairebé dos anys i el passat abril es van començar a preparar l'operatiu que s'ha desplegat aquest dilluns. Durant el 2017 i el 2018, s'havien fet múltiples dispositius des de les Àrees Bàsiques Policials a Ciutat Vella que havien comportat el desmantellament de més de 100 pisos i 139 detencions.