"Els Mossos d'Esquadra tindran informació de l'Europol de forma directa a partir de setembre; a hores d'ara ja ho fan però a través de l'Estat". Així ho ha assegurat el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, en una entrevista a El Món a RAC1 on ha recordat que al setembre hi haurà una trobada de la comissió de seguiment dels cossos per comprovar que els acords de la Junta de Seguretat es duen a terme. 

"A partir de setembre s'articularà la formula amb la qual els Mossos tindran la informació via directa de l'Europol, fins aleshores el més important és tenir la informació", ha emfatitzat el delegat del Govern espanyol. 

Aquesta decisió es va prendre en la darrera reunió de la Junta de Seguretat que es va fer el mes de juliol. Allà es va acordar que els Mossos entrin al CITCO, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme, i l'Europol; els mateixos acords que va aconseguir l'Ertzaintza en la darrera Junta de Seguretat del País Basc.

En aquesta entrevista, en motiu dels atemptats de Barcelona, Millo  ha rebutjat les editorials de mitjans de comunicació que han vinculat els atemptats terroristes amb el procés. "En aquests moments qualsevol que intenti vincular els efectes d'un atemptat amb un debat polític ideològic em sembla que està fent un flac favor a la democràcia. No és oportú".

En aquest sentit, el delegat ha volgut remarcar que cap membre del Govern espanyol ni del català ha fet declaracions vinculant les dues coses que "no tenen res a veure". D'altra banda, Millo ha apostat per fer un debat tranquil i serè sobre el paper que ha de tenir el govern espanyol en l'elecció d'imams i ha recordat que els governs d'altres països europeus intervenen directament en aquesta qüestió.