El destacat advocat penalista Luis del Castillo Aragón, degà emèrit del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i expresident del Col·legi d'Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI), ha mort avui a Figueres, segons han informat aquest diumenge fonts judicials.

Nascut a Madrid el 1934, es va llicenciar en Dret el 1956 i tres anys més tard va traslladar la seva residència a Barcelona, on va ser professor de la Universitat de Barcelona des del 1960 fins al 1966, com adjunt a la càtedra de Dret Polític. El 1966 va ser expulsat de la UB per motius polítics. El 1975 Luis del Castillo va fundar el seu propi despatx penalista a la ciutat comtal.

Des de la seva incorporació com col·legiat a l'ICAB, el 1970, Luis del Castillo va estar molt vinculat a la vida col·legial i va col·laborar com a ponent en la comissió de deontologia, que posteriorment va presidir. També va ser vicedegà del Col·legi del 1997 al 2005, i va exercir com degà entre els anys 2002 i 2003.

L'any 2002 va ser elegit representant espanyol del Col·legi d'Advocats del Tribunal Penal Internacional del BPI-CAPI, un selecte grup de lletrats del món escollits per assessorar a la Tribunal Penal Internacional (TPI), amb la finalitat de jutjar els crims de guerra contra la humanitat.

L'any 2010, Luis del Castillo va assumir la presidència del Col·legi d'Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI), càrrec que va exercir fins al 2014.

L'any 2003, Del Castillo va ser guardonat pel Consell General de l'Advocacia Espanyola (CGAE) amb la Creu al Mèrit al Servei de l'Advocacia. El 2015 va rebre la Gran Creu al Mèrit al Servei a l'Advocacia que concedeix el mateix CGAE en el transcurs d'un acte celebrat al pati de Columnes de la seu del col·legi barceloní.

També el 14 d'abril d'aquest any va ser condecorat amb la Creu d'Honor de l'Orde de Sant Raimon de Penyafort pel llavors ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Actualment, Luis del Castillo era president de la comissió de justícia penal internacional de l'ICAB i president honorari del CAPI-BPI.

Durant tota la seva trajectòria professional i vital, Luis del Castillo "es va erigir com un gran defensor de les llibertats i els drets Humans", ha destacat avui el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat