Mor el periodista, escriptor i fundador del diari 'Avui', Jordi Maluquer i Bonet. Ho ha anunciat Ràdio Associació de Catalunya, associació on Maluquera n'era el vicepresident. Va néixer a Barcelona l'any 1935 i durant els anys 1977 i 1982 va ser director del rotatiu 'Avui', diari que va fundar amb Josep Espar i Ticó, Jaume Vilalta i Gonzàlez i altres. Més tard va ser nomenat director general de Música, Teatre i Cinema del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El 1989 va ser president de la Comissió Artística del Gran teatre del Liceu, teatre del qual va exercir també la direcció en funcions del novembre de 1992 al març de 1993.

Com a poeta fou inclòs en l'Antologia poètica universitària (1952-56 i 1956-58). Ha publicat els llibres de narracions Tina a interludis (1956) i Pol·len (1963) (que obtingué el premi Víctor Català 1962), que oscil·len entre una certa avantguarda i el realisme. Com a periodista ha estat col·laborador a Serra d’OrEl Correo Catalán i fou membre fundador i primer conseller delegat del diari Avui, que posteriorment dirigí (1977-82). El 1982 fou nomenat director general de Cinema, Música i Teatre del departament de cultura de la Generalitat de Catalunya, i el 1994 ho fou de Ràdio Associació de Catalunya.

El condol de Torra

El president Quim Torra ha donat el seu condol als amics i la família de Maluquer i Bonet. "Li hem d'agrair que obrís camí quan tot era més difícil i fosc", ha dit. Torra ha elogiat el treball de l'escripotri i periodista perquè fou "un constructor de cultura i de país".

Torra

Diari 'Avui'

El diari Avui va començar a editar-se el 23 d'abril del 1976 per iniciativa de Jaume Vilalta i Gonzàlez, Josep Maria Puig i Salellas, Josep Espar i Ticó i Enric Cirici, entre altres. Era el primer diari en llengua catalana que es publicava a Catalunya des del final de la Guerra Civil el 1939. El seu naixement va tenir èxit gràcies a una campanya de subscripció popular que amb el nom de comptepartícips va agrupar una xifra important de petits accionistes que ajudaren a finançar l'entitat editora Premsa Catalana SA (la qual ja s'havia constituït el 1973). El projecte va ser sostingut també per un nombrós grup d'artistes que van fer donació d'obres per constituir un fons d'art per al nou diari. El gener de 1976 l'administració de l'Estat espanyol va concedir l'autorització i els impulsors van constituir una redacció dirigida per Josep Faulí. El dia de Sant Jordi del 1976 va sortir el primer número del diari Avui.

Malgrat les grans xifres de diaris venuts els primers números, les vendes caigueren molt aviat i es va haver d'engegar una nova campanya anomenada "Salvem l'Avui". Amb el temps, també s'endegaren canvis fonamentals a Premsa Catalana SA, es va modificar l'orientació de la informació publicada i es van modernitzar les tècniques de publicació.

Des dels seus inicis l'Avui va incorporar els valors de la democràcia i el catalanisme. Tot i la seva voluntat expressa de dirigir-se a tots els sectors del catalanisme. L'Avui va engegar l'edició digital el 1994,  i l'1 d'abril del 1995 es va convertir en el primer diari d'Espanya a penjar a Internet els continguts del diari d'una manera íntegra.