Mor als 82 anys el divulgador científic, advocat i economista Eduard Punset. La notícia s'ha fet pública a través d'un tuit al perfil del mateix divulgador: "El dia d'avui, 22 de maig, ha mort a Barcelona, després d'una llarga malaltia, Eduard Punset."

La seva família ha volgut homenatjar-lo amb una recopilació d'imatges recollides per l'equip del seu programa de divulgació científica Redes. "Volem compartir aquestes imatges en record i homenatge a qui al llarg de tota la seva vida va dedicar el seu formidable talent i energia a divulgar i compartir idees i coneixements, basant-se en la seva curiositat insaciable i el seu etern optimisme", apunten els familiars del difunt.

Eduard Punset Casals va néixer a Barcelona el 9 de novembre de 1936 i ha destacat com a comunicador científic, advocat i economista . Punset era llicenciat en Dret per la Universitat de Madrid i tenia un màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres.

El divulgador va ser redactor econòmic de la BBC, director econòmic de l'edició per a Amèrica Llatina del setmanari The Economist i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití.

Com especialista en temes d'impacte de les noves tecnologies, va ser assessor de COTEC, professor conseller de Màrqueting Internacional en ESADE, president de l'Institut Tecnològic Bull, professor d'Innovació i Tecnologia de l'Institut d'Empresa (Madrid), president de Enher, subdirector general d'Estudis Econòmics i Financers del Banc Hispanoamericà i Coordinador del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya.

Carrera política

Eduard Punset també va tenir una participació important en la política de l'estat espanyol. Es va incorporar a Centristes de Catalunya - UCD i es va convertir en Conseller d’Economia i Finances de la Generalitat (1980), diputat al Parlament i Ministre per a les Relacions amb les Comunitats Europees d'Espanya (1980-81).

Més tard es va desvincular de CC-UCD i es va presentar com a independent a les llistes de Convergència i Unió, per la qual va ser elegit diputat al Congrés (1982), càrrec del qual va dimitir poc temps després (1983).

L’any 1985 va  ingressar al Centro Democrático i Social d’Adolfo Suárez, partit pel qual va ser escollit diputat al Parlament Europeu el 1987 i el 1989, i del qual va ser membre fins el 1994 (des del 1991 com a independent). 

Redes

El 1996 Punset va començar a dirigir i presentar el programa Redes que s'emetia a TVE els diumenges a les 20h. En aquest programa es tractaven temes sobre ciència, noves tecnologies i medicina entre d'altres. En aquest espai, Eduard Punset entrevistava a personalitats del món de la ciència amb la intenció d'arribar d'una manera directa a les persones.

Obres i premis

Va publicar llibres de divulgació científica que van tenir una àmplia difusió, com El alma está en el cerebro (2006), El viaje al amor (2007), ¿Por qué somos como somos? (2008), El viaje al poder de la mente (2010) i Excusas para no pensar (2011).

Entre els premis que va obtenir destaquen els de la Asociación Española de Científicos (2011), el Jaume I de Periodisme de la Generlaitat Valenciana (2007), el de Ciencia y Tecnología de la Asociación Española de Editoriales de Publicacones Periódicas (2008) y la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (2011).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat