Aquesta matinada de dissabte, 12 de febrer, ha mort el bisbe auxiliar i vicari general de Barcelona, Antoni Vadell i Ferrer, als 49 anys després d'una "llarga i dolorosa malaltia", segons ha informat en un comunicat l'Església Arxidiocesana de Barcelona. Vadell va néixer a Llucmajor (Mallorca), el 17 de maig de 1972 i als 14 anys va ingressar al Seminari Menor de Mallorca, passant després, el 1990, a cursar filosofia i teologia al Seminari Major de Mallorca. Va ser ordenat diaca el 4 d’octubre de 1997 a la Capella del Seminari Nou de Mallorca, i prevere el 31 de maig de 1998 a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner (Palma), tal com expliquen des de la institució. Vadell també va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica a la Universitat Pontifícia Salesiana (2006-2009).

A mitjans de desembre, abans de Nadal, Vadell va haver de ser ingressat en estat molt greu a l'hospital Clínic de Barcelona. El juliol, el religiós havia comunicat en una carta que se li havia detectat un tumor al pàncrees. "Li demano al Senyor poder fer front aquest moment de la malaltia sentint la seva companyia, intuint que aquesta situació és una crida amorosa d'Ell per estimar-lo més i seguir-lo", va escriure a l'estiu. A mitjans de gener, la salut del bisbe auxiliar semblava millorar i va poder abandonar l'hospital, però dies després va haver de tornar a ser ingressat. En el seu comunicat, l'Església Arxidiocesana de Barcelona, ha precisat que aviat comunicaran la data de celebració de les exèquies a Barcelona i dels posteriors actes cultuals que tindran lloc a Mallorca, d'on era el bisbe auxiliar. Vadell ha mort el dia de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona. 

Bisbe auxiliar des de 2017 

El seu ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat a la diòcesi de Mallorca i ha combinat la tasca parroquial amb la pastoral catequètica i educativa. Va iniciar la seva activitat pastoral a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner i al Col·legi diocesà Santa Magdalena Sofia (1998-2006), i posteriorment va assumir la responsabilitat de rector del Seminari Menor de Mallorca (1999-2006), i també ho va combinar amb la coordinació pastoral del Col·legi diocesà de Sant Pere (2000-2006). Ha estat professor del Centre d’Estudis Teològics i de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca (ISUCIR), i ha estat professor convidat a l’Escola Universitària Alberta Giménez, de les Illes Balears. Ha estat delegat diocesà de Pastoral Vocacional, i formador del Seminari Major de Mallorca (2002-2006); així com també delegat diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgica (2009-2013), vicari parroquial de les parròquies de Sant Josep Obrer i de Corpus Christi i responsable pastoral dels respectius col·legis parroquials (2009-2014). Ha estat vicari episcopal per a l’Evangelització (2013-2017), rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu de les parròquies de Santa Maria la Major, Sant Domingo i Crist Rei d’Inca, de Sant Llorenç de Selva, la Immaculada Concepció de Caimari, Sant Joan Baptista de Mancor, Santa Tecla de Biniamar i la Nativitat de la Mare de Déu de la Lloseta, i membre del Col·legi de Consultors (2014-2017) i membre del Consell Presbiteral al Bisbat de Mallorca (2014-2017).

El 19 de juny de 2017 es va fer públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona. Va rebre l’ordenació episcopal el 9 de setembre de 2017 a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. En el si de la Conferència Episcopal Tarraconense és president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC) i en el de la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Subcomissió Episcopal de Catequesi, dins de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi (2017-2020). També ha estat membre de la Comissió Episcopal d’Evangelització, Catequesi i Catecumenat.