"Un càstig per haver robat? Si em diuen per haver matat o violat..." Així, Jordi Pina, advocat de Jordi Montull, s'ha referit a la pena de 81 anys de presó que ha demanat l'acusació que representa el Palau de la Música.

Pina presenta també com a víctima el seu client en el seu informe final: "Un càstig? Que els acusats no tinguin cap esperança de sortir en llibertat? Per haver robat? Si em diuen per haver matat o haver violat, parlem-ne, però per haver-se emportat uns diners?". 

El saquejador del Palau de la Música Jordi Montull va començar a complir pena el dia que el 2009 va confessar l'espoliació i es va quedar a casa seva, segons ha al·legat avui el seu advocat, Jordi Pina, que ha lamentat l'"allau pública de linxament", de la qual el seu client i Fèlix Millet han estat víctimes des d'aleshores.

En el seu informe final en el judici per l'espoliació del Palau de la Música, Pina ha defensat l'acord parcial assolit per Montull amb el fiscal en vigílies de la vista, encara que ha reconegut que per ell ha estat "estrany" i "complicat", ja que no està acostumat que un client es "rendeixi" davant el tribunal "des del minut u de partit".

Pina ha recordat que Montull ja va confessar al costat de Millet el 2009, en esclatar l'escàndol per l'espoliació del Palau de la Música, per la qual cosa, ha advertit al tribunal, la seva pena va començar a comptar el dia de la confessió, "quedant-se a casa".

"Millet i Montull s'han quedat reclosos a casa", ha indicat l'advocat, que ha detallat, igual que minuts abans ho havia fet el lletrat de Millet -Abraham Castro-, que en ocasions alguns clients de restaurants protestaven per la seva presència en els locals.

Al seu entendre, els dos saquejadors confessos han estat víctimes d'un "linxament social", amb sectors de la societat pressionant perquè ingressessin a la presó.

El futbolista i la folklòrica

"Si Millet fos futbolista i Montull un nom de folklòrica, no estaria aquí defensant-los per un delicte de frau fiscal", ha exclamat Pina. I ha comparat l'actitud de l'advocat de l'Estat en relació amb els diners que els saquejadors confessos van desviar per efectuar obres en les seves cases amb la que manté en casos de futbolistes que han evadit "fins a 15 milions d'euros", en referència vetllada al futbolista del Reial Madrid Cristiano Ronaldo.

Pina, d'un despatx que acostuma a portar clients de CDC, ha reconegut que no va ser "agradable" que Montull incriminés en la seva sonada confessió del març passat a altres dels acusats, entre els quals es troba l'extresorer del partit Daniel Osàcar.

"Defenses els interessos del teu client i has de respectar el que vol explicar davant un tribunal. Entendré perfectament que els companys que defensen les persones involucrades per la confessió (de Montull) ho puguin negar amb vehemència", ha assenyalat.

Pina ha reconegut que sent una "pena important" especialment en relació amb un dels acusats involucrats en la confessió de Montull, per qui té un "afecte personal". "Em sap molt greu que es trobi en la situació en la qual està", ha indicat, sense detallar a qui es referia.

En el seu informe, Pina ha insistit en la legitimitat de l'acord assolit amb la Fiscalia, encara que ha precisat que és un pacte parcial perquè assumeixen l'escrit d'acusació però discrepen sobre l'aplicació dels atenuants i de la intensitat de les penes.

Per contra, ha recriminat a l'acusació popular, exercida per la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), haver "repartit estopa" contra el Consorci del Palau de la Música per intentar forçar que acusés CDC.

També ha retret a l'acusació exercida per la Fundació del Palau de la Música que demani 81 anys de presó per a Montull i no li apliqui l'atenuant de confessió, malgrat que entén que tota la ciutadania és conscient que des del primer dia van reconèixer els fets.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat