El Monestir de Montserrat demana l'alliberament dels "polítics presos" i denuncia la política repressiva i la censura de l'Estat Espanyol contra el procés independentista.

En l'homilia de la missa d'aquest matí, el pare Josep Miquel Bausset ha reflexionat sobre la situació catalana actual: "És normal que hi hagi líders socials i polítics en presó preventiva acusats de rebel·lió i sedició quan Amnistia Internacional he demanat la seva llibertat? Va ser normal la violència que es va produir l'1 d'octubre quan Amnistia Internacional també ha denunciat com excessiva la força policial?"

A més, Baussets ha recuperat alguns dels principis de la teologia de l'alliberament. Els sacerdots s'han mostrat partidaris d'actuar contra algunes de les situacions polítiques i socials que l'Església considera injustes. "No podem maquillar ni endolcir el missatge de l'evangeli i callar com si no passés res", afegia.

D'altra banda, també ha criticat la censura contra els rapers i l'obra que s'ha retirat a la fira ARCO de Madrid.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat