El Meteocat ha avisat de perill per pluges, vent i onatge fins dissabte per la borrasca Nelson. Pel que fa a la pluja, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per acumulació de pluja a les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà, des d'aquest dijous a les 19.00 hores fins divendres a mitjanit. Les pluges poden superar els 100 mil·límetres en 24 hores, motiu pel qual Protecció Civil ha activat la prealerta Inuncat.

🌧️ Continua la processó de borrasques a Catalunya: el temps de Setmana Santa

En el cas del vent, el Meteocat ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill a la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Cerdanya i el Ripollès, des d'aquest dijous a les 19.00 hores fins divendres a mitjanit. Protecció Civil ha activat l'alerta Ventcat per la previsió de ratxes superiors als 90 quilòmetres per hora al Pirineu.

Pel que fa a l'onatge, el Servei Meteorològic de Catalunya ha avisat del perillós estat de la mar des del nord de Tarragona fins al Baix Empordà, des d'aquest dijous a les 19.00 hores fins divendres a mitjanit. Si bé se n'ha desactivat l'alerta, Protecció Civil manté la prealerta Procicat per onades que poden arribar als 2,5 metres (maregassa). L'onatge serà de component sud i hi haurà mar de fons.

La combinació del vent fort amb la neu acumulada al Pirineu pot provocar el fenomen del torb, de manera que cal que les persones que tinguin previst fer activitats a l'alta muntanya extremin les precaucions. També es demana molta prudència a la carretera, atès que es combina la previsió de fortes ratxes de vent amb l'operació sortida pel pont de Setmana Santa. En el cas de l'onatge, es reiteren els missatges de precaució per les activitats recreatives o professionals previstes al litoral. Protecció Civil demana que no s'accedeixi als punts del litoral afectats per l'onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!