Finalment, hi ha hagut seguiment de la vaga. Els sindicats del món de l’educació han aconseguit aquest dimarts que la comunitat educativa els fes costat i que secundés la vaga anunciada per aquest mes de març. I s’ha traduït en xifres: la Guàrdia Urbana ha xifrat en 22.000 el nombre de persones que aquest matí s’han manifestat a Barcelona per protestar contra la situació del món de l’Educació i contra l’avançament del calendari escolar. I per altra banda, el Departament encapçalat per Josep Gonzàlez-Cambray ha assegurat que el seguiment de la vaga als centres escolars ha estat del 31%, un percentatge que contrasta amb el que han fet públic els sindicats: un 70%.

Els manifestants han sortit dels Jardinets de Gràcia de Barcelona i han enfilat Diagonal amunt fins al carrer Muntaner, on han girat cap a la dreta per arribar fins al Departament d’Educació, ubicat a la Via Augusta. Es podia comprovar que hi havia milers de manifestants amb només un cop d’ull: era molt difícil veure el final de la manifestació. Els mestres i professors que han participat en aquesta marxa han cridat consignes contra el conseller d’Educació. Han demanat la seva dimissió, a més d’insistir que no només fan vaga pel calendari, sinó per molts aspectes que tenen a veure amb les retallades que va patir el sector durant la crisi econòmica.

manifestación huelga profesores educacion cambray carlos baglietto

El Govern demana negociar

Davant d’aquesta manifestació, el Govern de la Generalitat ha fet una crida als sindicats i el sector de l'ensenyament perquè seguin a negociar per a evitar que la vaga que ha començat aquest dimarts duri quatre dies més, tal i com està prevista. La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ha reclamat als representants sindicals que "tornin a la taula de negociació" de la que assegura que fa setmanes que se'n desentenen; i que deixin de costat una aturada laboral que, segons el criteri del Govern, està "perjudicant" especialment els alumnes de les escoles. Ara bé, Plaja no ha plantejat en cap moment, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la possibilitat d'aturar les reformes previstes pel Govern.

 

 

Reunió amb Cambray

De fet, quan els manifestants han arribat fins a les portes del Departament, uns quant representants sindicals han entrat dins l’edifici per reunir-se amb Cambray. Un cop finalitzada aquesta trobada, els portaveus han assegurat que ara demanen una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, davant de “l’immobilisme” del conseller d’Educació per negociar les peticions que es fan des del professorat. Segons els sindicats, el conseller hauria argumentat que algunes de les peticions que fan els col·lectius ja estan en marxa, però hauria insistit que la modificació del calendari no té marxa enrere. USTEC, CCOO, UGT, la Intersindical, Aspepc, USOC i CGT consideren que la reducció de les ràtios a partir d’Infantil 3 no és suficient.