Ruptura sonada. La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha anunciat d'una manera força surrealista el final de la relació amb la seva parella—i pare de la seva filla—, el periodista Andrea Giambruno, després que un programa de televisió hagi filtrat unes converses de caràcter sexual del periodista amb una companya de feina. "La meva relació amb Andrea Giambruno, que ha durat gairebé deu anys, acaba aquí", ha escrit la primera ministra a les seves xarxes socials, en un missatge acompanyat d'una imatge de l'exparella amb la filla que tenen en comú.

En el missatge ha agraït a Giambruno els "meravellosos anys que hem passat junts, per les dificultats que hem travessat i per donar-me el més important de la meva vida, que és la nostra filla Ginevra". A més, assegura que ja temps que els seus camins s'han separat "i ha arribat el moment de prendre nota". En la publicació, Meloni assegura que sempre defensarà els que "vam ser, la nostra amistat, i defensaré, costi el que costi, a una nena de set anys que vol a la seva mare i vol al seu pare, com jo no vaig poder estimar al meu. No tinc res més a dir sobre aquest tema". Cal recordar que el pare de Meloni la va abandonar quan era petita. Per últim, la primera ministra llença una advertència als seus contrincants polítics "tots aquells que esperaven afeblir-me colpejant-me a casa han de saber que per molt que la gota esperi perforar la pedra, la pedra continua sent pedra i la gota només és aigua".

Escàndol a la televisió italiana

Meloni ha anunciat la seva ruptura poc després que el programa de televisió d'humor Striscia la Notizia emetés les converses entre Giambruno—presentador del programa Diari del giorno— tenia amb una companya quan creia que tenia el micròfon tancat. En les imatges filtrades s'escolta com ell li pregunta "em puc tocar el paquet mentre parlo amb tu?", "estàs compromesa?" o "ets una persona de ment oberta?". L'escena continua amb ell preguntant-li a la companya "Saps que jo i (un nom que s'ha omès) estem tenint una història? Ho sap tot Mediaset, ara vosaltres també ho sabeu, però busquem un tercer participant perquè fem trios, fins i tot quartets amb...". 

Giambruno insisteix a preguntar si s'unirà al "grup de treball" i quan la dona respon que sí, li diu que ha de donar-los "alguna cosa a canvi". La dona assegura que aportarà la seva competència, però al periodista no li sembla prou i insisteix que han de saber fer quartets, ella entre riures li pregunta que si "hi ha una prova d'actitud", un Giambruno rialler li afirma que "sí, es carda".