Un total de 20.000 corredors i corredores participaran aquest diumenge a la Marató de Barcelona 2024, una cita anual que passa per davant de monuments emblemàtics de la capital catalana. En aquesta edició, els atletes estrenaran un nou recorregut de la marató, amb una proposta més urbana que provocarà grans afectacions al trànsit de Barcelona.  A continuació, t'expliquem tot el que has de saber de la Marató de Barcelona 2024 d'aquest diumenge, com l'horari, el recorregut, les inscripcions i el preu.

🚧 Marató Barcelona 2024: carrers tallats i afectacions al trànsit
 

🏃‍♀️ Curses a Barcelona 2024: dates, mapa i recorregut
 

Marató de Barcelona 2024: recorregut i horari

El recorregut de la Marató de Barcelona 2024 tindrà un traçat pel centre de la ciutat completament nou. El punt de sortida serà el passeig de Gràcia, entre plaça de Catalunya i la Gran Via de les Corts Catalanes, mentre que la meta es trobarà a l'Arc de Triomf. D'aquesta manera, el recorregut de la Marató de Barcelona 2024 no serà circular i creuarà la ciutat, incloent-hi fins a 15 indrets emblemàtics de la ciutat, com és el cas de la Pedrera, la Casa Batlló, la Sagrada Família, la Monumental o el parc de la Ciutadella. A continuació, us deixem el mapa de la Marató de Barcelona 2024, que tallarà la ciutat durant aquest diumenge, amb afectacions al trànsit.

mapa marato barcelona 2024
Mapa Marató de Barcelona 2024

Pel que fa a l'horari de la Marató de Barcelona 2024, la cursa començarà a les 8.30 hores d'aquest diumenge 10 de març, moment que es donarà el tret de sortida a passeig de Gràcia. L'esdeveniment s'allargarà fins a les 15 hores, quan es donarà per finalitzat. Si ets un corredor, has de saber que el guarda-roba es posarà en marxa a les 6.30 hores i es tancarà a les 15.00 hores.

Inscripcions i preus de la Marató de Barcelona 2024

Si t'has animat i a última hora vols apuntar-te a fer la Marató de Barcelona 2024, has de saber que les inscripcions ja estan tancades. Aquells que es van registrar durant el primer tram, és a dir, els 10.000 primers, van pagar una quota de 65 euros per participar-ho, mentre que per al segon, fins als 17.000 inscrits, el cost va ser de 78 euros. El darrer tram, que es va tancar el 3 de març, 89 euros.

Informació per als corredors

Aquells que participen en la Marató de Barcelona 2024, els interessa saber que més enllà de la cursa, també hi ha d'altres esdeveniments planificats per als esportistes. Així, aquest divendres 8 de març s'inaugura la Fira del Corredor a la Fira de Barcelona Montjuïc, lloc on s'ha d'anar a recollir el dorsal. L'horari d'obertura serà de 10.00 hores fins a les 20.00 hores. El dissabte, aquest espai tornarà a obrir les portes perquè, de nou, els participants puguin endur-se el seu dorsal. A banda, dissabte a les 9.30 hores hi haurà la  Sortida Breakfast Run.

Al llarg del recorregut de la Marató de Barcelona 2024, hi haurà diferents punts d'avituallament sostenibles, així com punts d'animació distribuïts en diferents quilòmetres. L'organització també ha contractat 35 llebres, és a dir, professionals que participen en el circuit i corren a un ritme establert per ajudar els atletes a aconseguir el seu objectiu. En aquesta edició, hi haurà 7 ritmes diferents: per fer la marató en 2 hores i 45, 3 hores, 3 hores i 15, 3 hores i 30, 3 hores i 45, 4 hores i 4 hores i 30.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!