Unes 300 persones s'han manifestat la tarda d'aquest dilluns a El Masnou "a favor de la convivència", després que aquest dijous un grup de persones va assaltar un alberg on viuen menors migrats no acompanyats (MENA) tutelats per la Generalitat, i quatre de menors i dos adults van resultar ferits lleus.

La manifestació, amb el lema "Per un Masnou sense agressions a les dones i sense actituds xenòfobes. Per un Masnou respectuós i solidari", ha començat a les 19.30 hores al carrer Roger de Flor 23, davant de l'edifici d'Atenció Ciutadana, i ha finalitzat a la plaça Miquel Martí i Pol, on s'ha llegit un manifest.

La manifestació d'avui va ser convocada pel mateix Ajuntament i diverses entitats després que la setmana passada es produís l'assalt a l'alberg dels MENA per part de grups d'extrema dreta. Aquesta manifestació, es va produir pel presumpte intent de violació per part d'un dels joves --a qui van parar companys seus i va acabar intern en un centre de justícia juvenil--, i l'alcalde, Jaume Oliveras, va assegurar que els participants tenien "certa vinculació a organitzacions d'extrema dreta".

En acabar la manifestació, s'ha prosseguit a llegir el manifest, que condemna "enèrgicament" l'intent d'agressió sexual que va patir la jove. "Tolerància zero davant dels agressors, d'aquesta i de qualsevol altre tipus d'agressió de caràcter sexista," proclama el manifest, que també rebutja "frontalment la generalització i criminalització dels MENA . Tolerància zero cap a les actituds intolerants, racistes i xenòfobes".

El manifest ha fet una crida "a la convivència entre veïns i veïnes, rebutjant rotundament qualsevol mostra d'intolerància, racisme o xenofòbia". El text, a més, recorda que el menor que va intentar violar la jove al Masnou ja està detingut i tancat cautelarment durant tres mesos en un centre de justícia juvenil i que el menor no va consumar el seu intent de violació perquè "amics del detingut, també menors tutelats, li van recriminar l'actitud i se'l van emportar".

"El municipi del Masnou hem estat històricament un poble acollidor amb les diverses comunitats que formem part, respectuós amb les persones nouvingudes i obert a treballar per a la seva integració, vinguin d'on vinguin", subratlla el manifest, que indica que els menors tutelats estan empadronats des de final d'any al municipi, que es va oferir com a "municipi acollidor" davant de la crisi migratòria.